(ВИДЕО) Нови подстицај сомборским пчеларима – 1,5 милиона за унапређење производње

Konkurs ugovori

Унапређење пчеларства и производње меда на територији Града Сомбора и свих насељених места, један од важних задатака локалне самоуправе.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Управо из тог разлога, Град Сомбор је расписао Конкурс за доделу средстава за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство пољопривредним произвођачима који се баве узгојем пчела на територији Града Сомбора за 2022. годину. Конкурс је наишао на одличан одзив код сомборских пчелара те су данас у Скупштинској Сали зграде Жупаније потписани уговори са двадесет једним пчеларом са територије Града и насељених места, који су по слову овог конкурса добили 1,5 милиона динара. Максималан износ био је сто хиљада, док је минималан био десет хиљада динара по једном пчелару.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић наглашава да је пчеларство веома битна грана пољопривреде за Град Сомбор, те да је у протекле четири године уложено доста новца у пчеларство:“Укупно смо издвојили преко Одељења за пољопривреду и Агробизнис центра, близу 6,5 милиона за ове намене. Град је и ове године издвојио средства и свакако да ћемо и у наредном периоду наставити са овом мером. Оно што је битно да смо пре три године исто кроз конкурс одељења за пољопривреду купили линију за прераду пчелињег воска која свакако користи свим пчеларима са територије Града Сомбора и настојаћемо да и у наредном периоду, поред опремања и куповине нових пчелињих друштава, гледамо да купимо и још једну линију која ће користити за даљу прераду ових производа“, рекао је Ратковић.

Средства која су пчелари добили на овом конкурсу су бесповратна.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs