(ВИДЕО) Успешно реализовани пројекти партиципативног буџетирања у сомборским средњим школама

Sombor

Град Сомбор, уз подршку УСАИД-а, по трећи пут успешно спроводи процес партиципативног буџетирања у средњим школама. Члан Градског већа за област финансија, Сава Дојић и начелник Одељења за образовање, Горан Тодорић, обишли су данас средње школе на територији Града, у којима су реализовани пројекти које су ученици изгласали.Према речима Дојића, циљ партиципативног буџетирања у средњим школама јесте укључивање младих у одлучивање о трошењу новца из Градског буџета.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Одзив ђака је изванредан што се тиче гласања, и самим тим је још већа обавеза да њихове жеље испунимо и да им набавимо то што су они од нас тражили. На овај начин, желимо да што више младих укључимо у одлучивању о трошењу пара из Градског буџета како би то своје право користили у што већем обиму и касније“, рекао је Дојић.

За 2021. годину, ученици Средње медицинске школе изгласали су симулатор лутку за вежбање здравствене неге и тренинг руку за узимање крви, давање ињекција и инфузије, Средња економска школа се одлучила за рачунарску опрему, док су ученици Техничке школе изабрали смарт телевизоре и пројектор. Средњошколци који похађају Гимназију определили су се за предлог који се односи на инфраструктурне радове, те је саниран улаз у школу, а ученици Пољопривредне школе одлучили су се за уређење ентеријера, те ће десет учионица добити зебра завесе. Када је у питању Средња школа „Свети Сава“, радови су у току и очекује се да ће њихова реализација бити приведена крају за месец дана.

До краја ове недеље, средњошколци ће донети одлуку који су то пројекти које желе да им Град Сомбор финансира у 2022. години.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.