(ВИДЕО) 42 породице из сомборских насељених места решиле стамбено питање

Potpis

42 породице из насељених места са територије Града Сомбора, захваљујући конкурсу Министарства за бригу о селу, добиће свој дом. Тим поводом данас су у Београду у Палати Србија, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, Министарство за бригу о селу и чланови породица потписали уговоре о додели средстава за куповину кућа.

За куповину куће у Светозар Милетићу одлучило се 6 породица, у Дорослову 8, Телечкој 2, Растини 2, Шантићу 4, Станишићу 4, Стапару 2, Бачком Моноштору 5, Чонопљи 1, Бачком Брегу 1, Гакову 4 и у Бездану 3.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Градоначелник Ратковић је изразио велико задовољство што је велики број младих на овај начин решио своје стамбено питање: „ Брига о младима и брига о селу су области које су у нашем сталном фокусу. Оживљавање села је важан део одговорне политике Александра Вучића, да сачувамо наш идентитет и да пружимо ветар у леђа нашим младима при реализацији својих животних пројеката. Изузетно сам данас срећан што, поред младих брачних парова, омогућене су и куповине кућа за самохране мајке и сматрам и верујем да јачање жена на селу, оснаживање наших жена је важан део нашег посла и одговорности.”, рекао је Ратковић.
Министар за бригу о селу Милан Кркобабић је рекао како се овим конкурсом завршава циклус за ову годину и да је најважније што је велики број младих обезбедио своју будућност:” Данас потписујемо уговоре за 530 кућа значи 530 кућа широм Србије добија ове нове станаре, међу њима је 850 одраслих и преко 500 деце. Оно што је још битније од свега тога, да се ради о младим људима, и један интересантан податак је да преко 300 захтева, породица су они који из градова одлазе у села”, рекао је министар Кркобабић.
Градоначелник Сомбора је додао како је сарадња са Министарством за бригу о селу одлична па је на територији Града Сомбора по основу овог конкурса, додељено највише кућа у целој Србији: “Хвала Министарству за бригу о селу и министру Кркобабићу што је омогућио да данас Град Сомбор добије 42 куће. Укупно од 2021. и 2022. године, кров над главом добило је 93 породице из Града Сомбора. Изузетно ми је драго и поносан сам пре свега и на наше суграђане што су препознали значај овог конкурса, а све у циљу како бисмо вратили младе на село. Ми настављамо даље са другим инфраструктурним улагањима у наша села. Ту пре свега мислим на реконструкцију дотрајалих путева, обнављање дечијих игралишта, изградњу нових дечијих игралишта, реконструкцију школа и вртића. Кренули смо и са реновирањем сеоских амбуланти, а све у циљу како бисмо нашим суграђанима који живе у сеоским срединама омогућили бољи и квалитетнији живот на селу”.

Јавни конкурс за реализацију овог програма почео је 1. Новембра, а данашњем потписивању уговора присуствовао је и члан Градског већа за област социјалне заштите Дарко Смиљанић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.