Вредне награде за ђаке генерације у Кули

Председник општине Кула Дамјан Миљанић данас је у свечаној сали Скупштине општине приредио пријем за ђаке генерације основних и средњих школа, и већ према традицији даривао их лаптоп рачунарима. Новина од ове године су књиге, поклон Народне библиотеке и „Кул картица“ са којом је власницима картице омогућена бесплатна чланарина у Народној библиотеци, бесплатан улаз на цревначки базен, као и праћење културних и спортских дешавања на територији општине Кула. 

Ђаци генерације су Глоријан Штрангар у Основној школи „Петро Кузмјак“ у Руском Крстуру, Јована Анђелић у сивачкој основној школи „20. октобар“, Игор Пајичић је ђак генерације у Школи за основно музичко образовање, Милана Томић у Основној школи „Иса Бајић“, Аљоша Пинтерић у Основној школи „Петефи бригада“, Ања Бјелић у Основној школи „Никола Тесла“ у Липару, Срна Батинић у црвеначкој основној школи „Вук Караџић“, Анастазија Козар у Гимназији „Петро Кузмјак“ у Руском Крстуру, Никола Иван у Економско-трговинској школи у Кули и Дуња Алексић ђак генерације у Средњој техничкој школи „Михајло Пупин“ у Кули. Ове године нису проглашени ђаци генерације у основној школи у Крушчићу, као и у Средњој стручној школи у Црвенки, јер ђаци нису испунили критеријуме утврђене за избор ђака генерације. Након поздравних речи председника општине Дамјана Миљанића, који је истакао да традиционално на овај начин локална самоуправа жели да искаже значај ове сјајне деце, ђацима су уручени лаптоп рачунари, књиге и „Кул картица“. 

Милана Томић, ђак генерације у Основној школи „Иса Бајић“ рекла је да је за овакав успех било потребно уложити доста рада и труда, као и да планира да своје школовање настави у Гимназији у Врбасу. 

Никола Иван, ђак генерације у Економско-трговинској школи истакао је да му је највећу подршку пружала породица, као и професори захваљујући којима није било тешко постићи овакав успех, а његови даљи планови су Пољопривредни факултет у Новом Саду, смер агроекономија. 

Данашњем пријему ђака генерације присуствовали су и родитељи награђених ученика, представници школа из којих су ђаци генерације, као и председник Скупштине општине Кула Владимир Ђуровић, Карољ Валка, заменик председника општине, начелница друштвених делатности Бојана Девић, директорка Народне библиотеке Кула, Драгана Дурковић, те Љубица Тијанић и Страхиња Паравина, помоћници председника општине Кула.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs