Вулин поводом изјаве Кличка: Ко пореди КиМ и Донбас, нека буде спреман да у поређењу иде до краја

Vulin

Да Виталиј Кличко било шта зна о историји, знао би да су Косово и Метохија део Србије и да није могуће окупирати сопствену земљу, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин реагујући на изјаву бившег украјинског боксера и актуелног градоначелника Кијева.

Александар Вулин се огласио поводом изјаве бившег украјинског боксера и актуелног градоначелника Кијева Виталија Кличка да се „Украјинци боре против руског режима који покушава да окупира њихову земљу, као што су се Албанци некада борили против српског окупатора“.

„Да Кличко било шта зна о историји, знао би да је Косово и Метохија део Србије и да није могуће окупирати сопствену земљу. Онај ко пореди Донбас и КиМ, мора бити спреман да у поређењу иде до краја“, поручио је Вулин, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Ако Кличко тврди, наводи Вулин, да су Албанци били окупирани и да су се оружаном побуном ослободили Србије и „српског окупатора“, онда су, каже министар, и Руси у Донбасу такође „окупирани и имају право да се ослободе украјинског окупатора“.

Оно што Кличко признаје Албанцима у Србији, мораће, сматра Вулин, да призна и Русима у Украјини.

„Они који се заклињу у принцип неповредивости територијалног интегритета, морају своје уверење да докажу најпре на Србији. Србија је доказала да поштује међународно право, штета што то и други не могу да кажу за себе“, закључио је Вулин.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs