Вучић анализирао започете пројекте и најавио нове

Vučić

Председник Александар Вучић разговарао је данас са локалним челницима и грађанима Сјенице, Новог Пазара и Тутина, где је са представницима надлежних министарстава анализирано докле се дошло са планираним и покренутим пројектима и најавио нове.

Председник је најавио улагања од 10 милиона евра у реконструкцију школе “Светозар Марковић” у Сјеници за коју је рекао да ће бити лепша и опремљенија од неких европских школа.

Најавио је доградњу Дома здравља са зградом стационара, који је стар 50 година и потпуно је неусловна.

И болница је, казао је, у лошем стању као и дечји диспанзер за који не постоје ни пратећа документација.

Процењена вредност за ове радове је још шест милиона евра.

Јелена Матејић, директор Електромеже, саопштила је да је 10,9 милиона већ инвестирано, те рекла да су тренутно у току радови на пројектима који ће бити реализовано наредне године.

Улагање додатних шест милиона евра значиће сигурност напајања електричном енергијом у наредних 20 година, рекла је Матејић.

Вучић је констатовао да је све ово управо добит за народ и привреду.

А што се, казао је, односи на имплементацију обновљивих извора енергије, а то мора да прође кроз системске студије како би се видело да ли има могућности за балансирање.

Одлазећи директор Електропривреде Србије (ЕПС) Грчић је информисао председника да је трафо станица у Сјеници изграђена, да недостају неки елементи који не зависе од ЕПС-а и да очекује да ће све бити завршено у априлу наредне године, ако то дозволе временски услови.

Бојан Атлагић из Електродистрибуције информисао је председника да је последње невреме оставило много мање последица на подручју ове три општине у односу на неки претходни период, те да је веома мали проценат домаћинстава био без струје дуже од 24 сата.

Додао је да ће први приоритет бити улагање у замену дрвених бандера којих, како је рекао, на овом подручју има највише у Србији.

Директор Србијагаса Душан Бајатовић је најавио да ће Сјеница добити гас за годину и по дана, ако радови почну у фебруару наредне године, на шта је Вучић приметио да је то веома важно јер ствара потенцијал за озбиљније инвеститоре, а не само текстилце.

Они, додао је, траже само аутопутеве и гасовод.

“Реконструкција канализације, водовода, довођење аутопута и гасовода значиће велике промене за овај део Србије. Лјуди ће моћи да виде како ја Пештер леп, и да људи не одлазе из својих домова, већ да остану овде”, рекао је Вучић и додао да је реч о огромним променама, као и да су неки радови или почели или су у току.

Председник је рекао да гас мора да дође до сваког села.

У разговору са челницима три општине и грађанима тема је била и дуговање за електричну енергију.

Грчић је изнео податке о дуговањима за електричну енергију, на основу чега је закључено да три општине дугују око 400 милиона динара, или четири милиона евра.

Председник је апеловао на грађане и објекте који су нелегално прикључени на преносне стубове, посебно у Новом Пазару, да се скину и да то не чине.

Вучић је рекао да држава неће на силу наплаћивати дугове и нагласио колико је важан гас.

Бајатовић је рекао да ће гасификација само Новог Пазара коштати 28 милиона евра, што је, како је рекао, огроман новац.

Председник је приметио да изградња општинских путева Житнић и Боровић касни и затражио да се све у вези с тим убрза.

Министар пољопривреде Недимовић је обавестио председника и грађане да ће у наредној години бити завршена реконструкција водовода у Тутину и Сјеници.

На примедбу Зорана Дробњака директора Путева Србије да постоје неки проблеми везани за имовинске односе, Вучих му је замерио због кашњења неких пројеката и сугерисао му да следећи пут поведе некога ко има папир и оловку, да би записао све што су његове обавезе.

Председник је Дробњака питао када је последњи пут био у Сјеница, а он је поменуо Чачак, на шта му је председник одговорио да он у Чачак није ишао због Пакроваће, већ због печења, што је пропраћено смехом присутних.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs