Гимназијалци бриљирају на такмичењима, Мајски међу најбољима у Србији

Knjige

Сомборски гимназијалци континуирано правдају поверење својих професора и својим марљивим радом доказују да је успех у тим околностима загарантован. Ипак, ове године издвојио се ученик Гимназије који је остварио убедљиво најбоље резултате током текуће школске године. Наиме, Немања Мајски је на Српској информатичкој олимпијади освојио пето место, а овај успех тим је већи ако се узме у обзир чињеница да се такмичио са ђацима треће и четврте године, дакле – старијима од себе.

Осим овога, Мајски је освојио две прве награде на државним такмичењима – из математике и програмирања, а узео је и другу награду на републичком такмичењу из физике. Како наводе из Гимназије „Вељко Петровић“, Мајски се тиме сврстао међу најбоље средњошколце не само у Гимназији и у Сомбору, већ и у целој Србији.

Осим Мајског, запажене резултате остварио је и Вања Васиљевић, који је на Српској информатичкој олимпијади освојио треће место. Ментор овим ђацима на СИО био је Душко Обрадовић.

На републичком такмичењу из биологије, међу 12 учесника из Сомбора, најбоља је била Ана Кнежевић, која је освојила прво место. Друго место је заузела Јелена Ђаковић, а треће место Ана Бајак.

На 15. гимназијском турниру у малом фудбалу, ученици спортског смера освојили су прво место. Најбољи играч турнира био је гимназијалац Стефан Ђурић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.