Гувернерка НБС: Србија повукла све резерве злата из иностранства

Tabaković

У року од два месеца НБС је организовала пребацивање свих резерви злата у нашу земљу.

Србија има више од 37 тона резерви злата и све је повучено у нашу земљу, изјавила је данас гувернерка Народне банке Србије (НБС) Јоргованка Табаковић.

– Имамо пун трезор злата и намеравамо да наставимо да га купујемо – рекла је Табаковићева за ТВ Пинк.

Она каже да је пре неколико месеци председник Србије Александар Вучић након састанка са представницима ММФ-а, када је изашао из сале, питао да ли су резерве злата Србије „напољу“ и да мисли да би то злато требало да се налази у Србији.

– Рекла сам да јесте у иностранству, у Берну у Швајцарској и да је само једна тона остала у Лондону. Вучић ми је рекао да мисли да би то требало да буде овде у Србији, уз опаску „не знаш шта се у свету дешава“ – навела је гувернерка.
Како је истакла, у року од два месеца НБС је организовала пребацивање свих резерви злата у Србију.

– И све резерве злата државе Србије су у трезорима НБС, преко 37 тона – нагласила је она.

Када је реч о предлогу буџета за 2022. годину, о којем народни посланици данас започињу расправу у Скупштини Србије, Табаковићева је рекла да је буџет опрезно направљен, то јест да је реално планиран.

– И даћу пуну подршку развојном буџету, који предвиђа реализацију инфраструктурних пројеката и улагање у размењиве секторе и све што доприноси развоју Србије, али тако да се не заборави социјална компонента и одрживост буџета. Све што радимо радимо са људима и за људе – нагласила је Табаковићева.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs