Зеленски: Кажу нам да ће среда бити дан напада на Украјину…

Zelenski

Зеленски није рекао ко је сугерисао да ће датум напада бити 16. фебруар.

Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је данас да је чуо да би среда могла бити дан руског напада, наводећи да ће због тога тај дан прогласити даном украјинског националног јединства.

– Кажу нам да ће 16. фебруар бити дан напада. Учинићемо то даном јединства – рекао је Зеленски у обраћању нацији.

Зеленски није рекао ко је сугерисао да ће датум напада бити 16. фебруар, пише Ројтерс, преноси Тањуг.

Међутим, неколико америчких новинских организација известило је прошле недеље да Вашингтон верује да је то датум када ће руске снаге бити спремне ако Путин изда наредење за инвазију.

Покушавају да нас уплаше поновним одређивањем датума за почетак војне акције. Потписана је наредба да се тог дана истакну државне заставе и носе жуто-плави транспаренти – додао је он.

Русија је данас сугерисала да је спремна да настави да разговара са Западом како би покушала да ублажи безбедносну кризу, док су САД саопштиле да Москва сваког дана повећава своје војне капацитете за потенцијални напад на Украјину.

Русија има више од 100.000 војника нагомиланих близу границе са Украјином.

Она негира оптужбе Запада да планира инвазију, али наводи да би могла да предузме непрецизиране „војно-техничке“ акције уколико се не испуни низ захтева, укључујући забрану да се Кијев икада придружи НАТО алијанси.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs