Има посла за оне који хоће да раде: Зарада преко зиме и до 80 евра дневно

Poljoprivrednik

Ни кад се заврши сезона купуса и паприка, пољопривредник Његош Стојадиновић из Пријепоља не одмара.

Од новембра до маја он прави метле од брезових гранчица, за којима влада велика потражња. Посао је лак, а зарада солидна, с тога се овај вредни човек не либи да засуче рукаве и са маказама крене у поход.

– Сировину махом налазим у околним шумама, где има доста брезе. Током зиме када је завршен рад у пољу, правим снопове од млађих граничица различитих дужина и које пакујем и касније нудим купцима. Ја то радим последњих 15 година јер није тежак физички посао, чак га раде и стајији људи, само су вам потребне маказе и ето зараде. У једном сату ја припремим око пет снопова и када помножите са 350 динара ето вам зараде – рекао је Његош, познати повртар полимског краја, за РИНУ.

Свако ко мете, зна да је за тај посао најквалитетнија и најбоља метла од брезових гранчица, зато Његош све што направи то и прода. Осим домаћих за његов производ заинтеросеовали су се и купци из региона.

Ударни период је од новембра до маја, када продам и до 10.000 снопова ових корисних гранчица. Могу да их продам у неограниченим количинама јер је потражња велика, а цена приступачна. Осим што гранчице скупљам сам, због великог броја купаца почео сам и да их откупљујем. Сваки овај сноп тежак је око седам килограма и лако се транспортује до купаца – додао је Стојадиновић.

Поред прављена метли од ових гранчица, бреза је корисна и за многе друге ствари.

– Она има многа лековотих својства, поред тога што се из ње може цедити сок, може се користити за чај, као и у прехрамбеној индустрији. За мене је као пољопривредника током зиме посао са метлама одлична зарада, када дневном могу зарадити и до 80 евра – закључио је Стојадиновић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs