КИНЕЗИ ПРАВЕ ПРОБЛЕМ ПИКСИЈУ: Стојковић и даље чека СЛОБОДУ! Ево када ће добити РАСКИД уговора!

Легендарни ас још увек није решио статус у Гвангжуу.

Прослављени репрезентативац Драган Стојковић Пикси још није споразумно раскинуо уговор са Гвангжуом, чији власници намерно одуговлаче преговоре.

Како игра Манчестер Сити делује да му ни три Тотенхема не би могла ништа! Грађани су вечерас (18.30) апсолутни фаворити против Мурињовог тима – квота на кеца је 1,38, а комбиназзија 1&3+ је 1,90. Погледајте све квоте кладионице МОЗЗАРТ за Манчестер Сити – Тотенхем.

Наиме, Кинези су свесни да се легендарном асу жури и желе да му исплате што мање новца, али су и кивни на Пиксија што није раније пристао на раскид уговора или да се врати на клупу Гвангжуа Р&Ф.

Прецизније, газде његовог бившег клуба Гвангжуа РФ и даље одбијају да пронађу компромисно решење за раскид уговора, којим је Пикси везан за овај кинески клуб до краја године.

Највећи проблем су финансије, док обе стране неће да „попусте“.

  • Кинези сад намерно буше Пиксија. Свесни су да се њему и Фудбалском савезу Србије жури, јер су квалификације за Светско првенство пред вратима. Кивни су на Пиксија што није желео раније да пристане на раскид уговора, а у међувремену је одбио и да поново седне на клупу Гвангжуа. У обе варијанте би помогао клубу да смањи трошкове. Он је пре тачно годину дана смењен с места шефа стручног штаба, али је наставио да прима вишемилионску плату. Кад се одбију сви порези, Стојковићу остаје око шест милиона евра годишње. Гвангжу тренутно не жели да му исплати ни половину тог новца, а Пикси наводно неће да пристане на мање и око тога се ломе копља – каже саговорник „Информера“ близак прослављеном фудбалеру.

Најмногољуднија нација на свету је у петак прославила Нову годину, па су у Кини наступили празнични дани. Понедељак и уторак биће нерадни дани у Србији, због Дана државности, што додатно помера реализацију посла.

  • Челници ФСС су у приправности и спремни су да седну с Пиксијем на завршне преговоре чим он постане слободан. Дакле, то би у теорији могло да се догоди већ у понедељак ујутро или у уторак, без обзира на нерадне дане код нас. Питање је само хоће ли Пикси успети већ почетком недеље да раскине уговор. Он се у начелу договорио све са председником ФСС Славишом Кокезом, али остало је да се прецизира за коју би плату радио и која ће бити дужина уговора. О саставу стручног штаба нису причали, јер је Пиксију остављена максимална слобода да изабере кога год жели за сарадника. Он је рекао да има своје људе с којима ће се договорити за дан, али да никоме још није понудио сарадњу јер није решио ни свој статус – наводи исти извор.

Челници ФСС-а имали су у претходном периоду много стрпљења за Пиксија, али питање је докле ће то да траје.

  • Баш су у петак највиши челници ФСС обавили телефонске консултације и констатовали су да је крај следеће недеље последњи рок до ког могу да чекају Пиксија. Већ су два пута пролонгирали избор селектора, јер су апсолутно сви за то да вреди бити стрпљив кад је реч о Стојковићу. И сваке недеље су констатовали: „Ако смо га чекали досад, можемо и још седам дана“. Међутим, ако до краја следеће недеље Пикси не буде слободан, онда ће ФСС морати да се окрене неком другом решењу и то је јединствен став најужег руководства – истиче извор Информера.

Преузето: Србија Данас

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs