Кула у петак у знаку науке

Nauka

У петак, 5. новембра, по први пут ће се у Кули одржати Фестивал науке под слоганом „У сусрет науци “, у организацији Образовног центра „Сократ“ из Куле и Туристичке организације општине Кула, а под покровитељством општине Кула. Фестивал ће се одржати у холу Пионирског дома од 10 до 16 часова, а учешће је потврдило значајан број установа и удружења. 

„Фестивал науке је још једна од активности општине Кула, која се организује у сарадњи са Образовним центром „Сократ“. Циљ је да укажемо на значај образовања и значај науке, да приближимо то нашим грађанима, деци и да популаризујемо ту причу. То све у склопу једне комплетне политике општине Кула, где кроз награђивање најбољих ђака и студената и друге видове подршке желимо да укажемо колико је образовање битно за развој наше општине и државе. Ово је догађај који је недостајао општини Кула, и уверен сам да ће бити традиционалан и да ће из године у годину бити све бољи и бољи, рекао је председник општине Кула Дамјан Миљанић и позвао грађане да се укључе, дођу у петак и виде како све то изгледа. 

Игор Лешчешен, испред Образовног центра „Сократ“, организатора фестивала, рекао је да је идеја да се наука приближи, пре свега деци основношколског и средњошколског узраста, као и свима осталима који су мало више радознали и желе да виде како ствари данас функционишу. 

„Хтели смо да покажемо да је овај савремени свет у коме живимо управо продукт таквих људи који ће учествовати у петак на фестивалу. Прилично сам задовољан одзивом различитих установа и удружења на наш фестивал, неки од њих су: Центар за промоцију науке из Београда, Природњачко друштво Србије, Факултет техничких наука, као и Природно математички факултет у Новом Саду, рекао је Лешчешен и изразио захвалност Туристичкој организацији општине Кула и општини Кула што су стали иза ове манифестације.

На самом крају фестивала планирано је научно-популарно предавање у свечаној сали Скупштине општине Кула. Предавање ће одржати др Биљана Басарин која је вандредни професор ПМФ-а у Новом Саду. Тема предавања је „Климатске промене – изазов за будућност“, а предавање је део пројекта „ExtremeClimeTwin“ финансираног од стране Европске уније.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.