Миле Сладић: Остајем веран Апатину

После многобројних фудбалских и рукометних текстова које сте имали прилике читати сваког уторка у спортском кутку, ове недеље прелазимо на други спорт, кошарку. Гледао сам да испратим што више утакмица на територији општине Апатин и могу слободно рећи да ми је данашњи саговорник један од појединаца који је оставио јак утисак на мене, захваљујући својим пруженим партијама за клуб у којем је тренутно, те сам одлучио поразговарати с њим. У питању је Миле Сладић, момак 2004. годиште, који је члан кошаркашког клуба „Апатин“, један од предводника игре плаво белих прошле сезоне, што ће му сигурно остати у сећању. Такође, Миле је пре две године добио понуду од свима добро познатог кошаркашког клуба „Партизан“ Београд. О понуди црно белих, прошлој сезони, као и његовим плановима за будућност прочитајте у наставку.

Кад си кренуо да се бавиш кошарком и зашто?

– Са кошарком сам се кренуо бавити почетком другог разреда основне школе у клубу где сам тренутно. Тај спорт ми је био увек занимљив, пуно поена, доста преокрета, а и већина тадашњих другара се бавило овим спортом, па сам и ја одлучио да се опробам.

Да ли си као млађи имао неког идола?

– Као и сви вршњаци, идола сам имао. У питању је био Kyrie Irving, репрезентативац Америке, тренутни члан кошаркашког клуба „Brooklyn Nets“.

Зашто си се одлучио да из кошаркашког клуба „Дунав“ пређеш у редове плаво белих?

– Вратио сам се у редове плаво белих јер сматрам да је то боље за мене, а и ту се боље осећам. Има ту пар чињеница, али бих их ипак задржао за себе.

Да ли си задовољан прошлом сезоном, на крају прво место у „play out-u“ Друге лиге „Север“?

– Задовољан сам прошлом сезоном. Добро је одрађена, одличан успех, али наравно има ту још места за напредак који ћемо сигурно покушати максимално искористити.

Учествовали сте и такође у Летњој лиги „Бачка“, где сте заузели вицешампионско место. Имао си фантастичних партија, да ли си задовољан својим издањем?

– Што се тиче Летње лиге, било је стварно фантастичних утакмица, где смо првенствено минутажу добијали ми јуниори. Задовољан сам мојим издањем, није то било лоше, али наравно потрудићу се да то ове буде још боље, односно да се то подигне за који ниво више.

Био си позван на пробни тренинг за кошаркашки клуб „Партизан“, али ниси отишао. Зашто си се одлучио за такав потез и да ли је то по теби била велика прилика да се пробијеш на професионални ниво кошарке?

– Пре две године сам добио понуду да дођем на пробни тренинг Партизана. На крају сам се ипак одлучио да не одем, јер сам сматрао да тамо нису ништа бољи тренинзи него у Апатину, а и управа црно белих се сигурно више базира на сениоре, што је у таквом клубу и нормално.

Какви су ти планови за даље, да ли остајеш у Апатину?

-Мислим да ћу остати веран тренеру Ненаду и саиграчима, а оно што је сигурно, наставити вредно радити и тренирати, и ако Бог да, уз мало среће и здравља, опробати се у озбиљнијој кошарци.

Велико хвала Милету на издвојеном времену, и пуно среће у сезони која следи!

Видан Јеротијевић

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.