Министарство културе: Приштина крши право српског народа на слободу говора

Ministarstvo kulture i informisanja

Министарство културе и информисања најоштрије је осудило онемогућавање медијима на српском језику да извештавају са конференције за новинаре премијера привремених институција самоуправе у Приштини са званичницима ЕУ и САД Мирославом Лајчаком и Габријелом Ескобаром и подсећа да је то само једно у низу кршења права српског народа на слободу говора.

Оваквим поступцима угрожава се слобода медија и право на информисање које је загарантовано међународним конвенцијама, наводи се у саопштењу Министарства.

Додаје се да се истовремено поступком привремених институција самоуправе спречава право српског народа на простору Косова и Метохије на истинито, потпуно и благовремено информисање и потврђује тежак и дискриминисани положај новинара и медија на српском језику на Косову и Метохији.

Министарство апелује на међународне организације и институције, посебно у области заштите слободе изражавања и права новинара, да осуде овакве забрињавајуће инциденте и заложе се да се свим медијским радницима омогући да несметано раде и обављају свој посао.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.