Министар Вучевић: „Односи Алжира и Србије традиционално добри и пријатељски.“

Alžir i Srbija

Свеукупни односи Алжира и Србије су традиционално добри, а интерес Србије је даље јачање сарадње са алжирском страном, истакао је потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић на састанку са амбасадором Алжира у Београду Фатахом Махразом.
Вучевић је истакао је да су свеукупни односи Алжира и Србије традиционално добри, пријатељски и партнерски, а да је Алжир једна од најутицајнијих земаља у арапском свету и афричком континенту, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

„Вучевић је изразио задовољство због успешно реализованих разговора две делегације током осмог заседања Мешовите комисије за надзор српско-алжирске сарадње у области одбране које је реализовано у току 2022. године у Београду. Он је, такође, изразио и очекивање да ће предстојеће, девето заседање Мешовите комисије у Алжиру, у току ове године, бити од великог значаја за даље унапређење сарадње у области одбране, као и свеукупних билатералних односа између две државе“, саопштило је Министарство одбране.

Како се наводи, Вучевић је захвалио на принципијелном и конзистентном ставу у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности тзв. „Косова“, као и за подршку територијалном интегритету и суверенитету наше земље.

„Махраз је током данашњег сусрета изразио сагласност у оцени по питању значаја јачања сарадње у области две земље и истакао да је предстојеће заседање ‘Мешовите комисије’ у Алжиру одлична прилика да се дефинишу смернице за унапређење поменуте сарадње на различитим пољима од обостраног интереса“, наводи се у саопштењу.

Саговорници су изразили очекивање да ће у наредном периоду бити повећан број активности што ће допринети даљем развоју сарадње у области одбране између две земље, пише у саопштењу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs