Михаило Гороњић:“У Сомбору ми је најбоље“

Vidanov sportski kutak

Мој данашњи саговорник је већ пуне четири године у Фудбалском клубу „Раднички 1912“ Сомбор, где се, како он наводи, осећа сјајно. Фудбалом je почео да се бави са седам година, у Фудбалском клубу „Јединство Путеви“ Ужице. Пут га води преко Пожеге, Златибора, Параћина, па све до Сомбора, града са високим амбицијама. Више о каријери овог фудбалера, његовом искуству у разним клубовима и плановима у периоду који предстоји, прочитајте у наставку.

*Кад, где и зашто си кренуо тренирати фудбал?

-Прве фудбалске кораке сам направио у крају на фудбалском игралишту. Како је код нас ишло да већина деце која напуне 7-8 година крену да тренирају неки спорт, тако сам и ја чекао да напуним 7 година и родитељи су ме уписали у Фудбалски клуб „Јединство Путеви“ Ужице. Ту сам прошао све млађе категорије, био капитен, догурао до првог тима и направио пар наступа у Првој лиги.

*У којим си све клубовима био и одакле носиш најлепше искуство?

-После Ужица, као бонус две године бележим наступе за Фудбалски клуб „Слога“ Пожега, затим ФК „Златибор“ , ФК „Севојно“ , ФК „Јединство“ Параћин и последње четири сезоне сам у Фудбалском клубу „Раднички 1912“ Сомбор. Тренутно се најбоље осећам у Сомбору, па и не чуди зашто сам већ четири године овде.

*Да ли имаш неку утакмицу коју памтиш?

-Дефинитивно утакмица коју ћу памтити цео живот је утакмица против А репрезентације Србије, против момака које само на телевизору имаш прилике гледати, који вреде милионе.

*Да ли си задовољан својим издањем и издањем екипе током јесењег дела првенства?

-Нисам задовољан својим издањем, као ни пруженим партијама екипе. Требали смо и морали много више у јесењем делу првенства, поготово на домаћим утакмицама и на старту првенства. Захваљујући томе, сад смо далеко од првог места и тешко да можемо обезбедити пласман у Прву лигу, али не одустајемо. Ако не сада, онда сигурно следеће године, јер овај клуб, овај стадион и овај град заслужују минимум прволигаша.

*Шта мислиш, да ли имате екипу за Прву лигу Србије?

-Тренутно смо сигурно у топ 3 екипе у овој лиги, и уз пар појачања, следеће године ћемо бити главни фаворити за освајање титуле и одлазак у Прву лигу Србије.

*Који су твоји планови за будућност, да ли су везани за Фудбалски клуб „Раднички 1912“?

-Још је рано причати о плановима, али сигурно да после 4 године проведене у Сомбору, наравно да бих желео да наставим играти овде, макар док се не обезбеди пласман у прву лигу.

Михаило, хвала пуно на издвојеном времену и све најбоље у будућности!

Видан Јеротијевић

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.