Награђен Жељкo Војиновић, полицајац године у Кули

Поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције председник општине Кула Дамјан Миљанић, приредио је пријем за Жељка Војиновића, начелника Полицијске станице Кула, којем је Министарство унутрашњих послова доделило  вредно признање, прогласивши га полицајцем године  са територије општине Кула. У знак пажње за вредно признање председник општине Миљанић је полицајцу године Жељку Војиновићу у име локалне самоуправе поклонио ручни часовник, а Војиновић је у знак захвалности на припређеном пријему и поклону председнику општине Миљанићу уручио књигу „Semper idem” Ђорђа Лебовића. 

У срдачном разговору, председник  Миљанић је истакао податак да је у току његовог мандата приредио два значајна пријема за припаднике Полицијске станице Кула, 2019. године када је командир Полицијске станице Кула Јован Рељић проглашен најхрабријим полицајцем године и овом приликом, када пријемом одаје признање полицајцу године Жељку Војиновићу, што само говори да у Полицијској станици Кула раде храбри, вредни и узорни припадници Министарства унутрашњих послова. 

  • Иако данашњи пријем има свечани карактер, скуп је имао и свој радни део јер смо причали о поступку преузимања зграде и пресељењу полиције у бољи и много условнији објекат што ће помоћи како полицији тако и грађанима, каже Миљанић. 
  • На предстојећој седници Скупштине општине ће бити завршена процедура која је била правно условљена од Дирекције за имовину, како би Министарство могло да преузме зграду која је била у власништву општине. У претходних годину дана објекат је откупљен, постао је власништво Општине, а сада прелази у власништво Министарства унутрашњих послова и тада они могу да крену са радовима и инвестирају у свој објекат,  појаснио је Миљанић.   

Захваљујући на пријему и поклону, полицајац године Жељко Војиновић се захвалио на честитакама и истакао да ово признање не сматра својим признањем, већ да је то признање за целу Полицијску станицу Кула, као и за  рад током прошле године,  који је обележен између осталог короном и свим осталим дешавањима. 

Он се овом приликом такође захвалио општини Кула на залагању и помоћи које пружа како да би се обезбедили бољи услови за рад Полицијске станице у Кули. 

Уз награђеног полицајца године Жељка Војиновића, данашњем пријему код председника општине присуствовали су и Јован Рељић, командир Полицијске станице Кула, као и Владимир Ђуровић, председник Скупштине општине Кула.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.