Народно позориште Сомбор за рођендан најавило три премијере

Pozoriste

Народно позориште Сомбор обележава 139 година постојања и за Дан позоришта, 25. новембра, публику очекује премијера представе “Каштел у језеру” ауторке Нине Плавањац, у режији Марјана Нећака, саопштила је дирекција театра.

У представи играју Ксенија Митровић, Александар Ристоски, Саша Торлаковић, Марко Марковић, Ивана В. Јовановић и Стефан Бероња.

Само пет дана касније 1. децембра, биће и друга премијера у сезони 2021/2022, представа “Свака дивна ствар” британског драмског писца Данкана Мекмилана, у режији Нинослава Ђорђевића.
Британски аутор актуелан је у суседној Словенији, јер се његов комад “Плућа” игра на сцени Словенског народног гледалишча (СНГ), а у режији Жиге Дивјака.

Управо та представа је била у плану да гостује на 54. и 55. издању БИТЕФ-а, али је на крају отказана због пандемије.

Новембар ће бити занимљив и на сцени Студија 99 у НП Сомбор, сцени која је у претходне две године веома оживела, захваљујући подршци коју овај театар пружа младим уметницима из државе и региона.

Овог месеца у Студију 99 одиграће се шест представа од чега су три гостујуће.

Позориште ће током новембра учествовати на два фестивала, угостити две представе за децу као и реализовати концерт балканске музике у извођењу групе “Алице ин WондерБанд”.

До краја године биће уприличена и трећа премијера у сезони, када ће контраверзни редитељ Андраш Урбан поставити антологијски комад “Краљ Иби” Алфреда Жарија.

Пробе комада су почеле 1. новембра, а премијера се очекује у другој половини децембра.

Главне улоге ће тумачити Биљана Кескеновић, Срђан Алексић, Даница Грубачки, Немања Бакић, Софија Мијатовић и Никола Кнежевић.

Редитељ Урбан потписује и сценографију, а у ауторској екипи се налазе и драматург Ведрана Божовић, костимограф Биљана Гргур и композитор Ирена Поповић Драговић, стална сарадница аутора.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.