Нова научна истраживања шокирала: Можемо ли поново да се поздрављамо пољупцем у образ

Ljubljenje

Више експерата изнело је своје мишљење, при чему је за вирусолога сасвим јасно да је кратко тапкање по рамену актуелно најбезбеднији облик поздрављања.

Пандемија коронавируса утицала је широм света на социјално понашање грађана, а тако се у Француској сада поставља питање да ли је традиционални пољубац приликом поздрава поново могућ.

Дневник “Ле Паризијен” посветио је целу дуплерицу питању “Можемо ли поново да се поздрављамо пољупцем у образ?”.

Више експерата изнело је своје мишљење, при чему је за вирусолога сасвим јасно да је кратко тапкање по рамену актуелно најбезбеднији облик поздрављања.

Иако је епидемиолошка ситуација у Француској мање напета него у Немачкој или у Аустрији и у тој земљи расту корона бројке.
Према подацима здраствених власти, бројни Французи су већ од лета поново почели да се љубе у образ приликом сусрета.

Студија института “Ифоп” показује да 65 одсто Француза практикује већ у кругу пријатеља и колега ритуал љубљења у образ.

Иначе и председник Емануел Макрон, такође, воли да се љуби приликом званичних пријема, што је учинио и приликом сусрета са одлазећом немачком канцеларком Ангелом Меркел.

Социолог Жан-Клод Кауфман, који је и аутор стручне књиге о пољупцу приликом поздрава, каже да би корона могла трајно да негативно утиче на француску културу тог обичаја.

Он је рекао да је могуће да се пољупци више неће као раније аутоматски “делити”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs