Нови информатички кабинет у СТШ „Михајло Пупин”

Informatički kabinet Kula

Ове године, Средња техничка школа „Михајло Пупин” добила је по најновијим стандардима опремљен информатички кабинет. Школа се, неколико година уназад, атрактивним смеровима и занимањима високо позиционирала према интересовању ученика за упис исте, а адекватан наставни кадар и континуирано улагање у побољшање образовних услова у овој установи потпомогле су овај тренд.

Школу је јуче обишао председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који није крио задовољство што се управо у ову школу инвестира, како би ученици излазили из установе потпуно потковани квалитетним знањем и праксом.
„Школа је предвиђена да буде једна од главних центара за обновљиве изворе енергије и једна од најбољих техничких школа у Србији. Урађена је пројектна документација, обезбеђена су средства и практично чекамо сваког момента да се тај поступак реализује. До тада, обнављамо заједнички са школом опрему и понеку учионицу“.

Директорка школе, Вера Слијепчевић, истиче значај обнове информатичког кабинета:

„Наша школа уписује ученике у два образовна профила: електротехника и машинство и са поносом можемо да кажемо да смо школа за коју деца показују највише интересовања. Наравно, имамо јако модерне смерове и оно што је новина од ове школске године јесте модернизација смерова, па је део практичне наставе пребачен у информатичке кабинете, где ће ученици, користећи разне програмске језике, израђивати производе које моделирају. Са тим у вези смо и купили седам модерних штампача, од којих је један полупрофесионални, три су средње класе и та четири штампача користе пластику у виду жице и течну смолу. Намерно смо бирали различите врсте штампача, да би се деца упознала са различитим технологијама. Ова учионица је комплет реновирана и, иако су радови дуго трајали, било је вредно чекања. Морам да изразим огромну захвалност председнику општине на разумевању које је имао за нашу школу, јер нам је заиста преко потребно, с обзиром да ову школу похађају изузетно добри ђаци који заслужују да имају такву опрему. Надам се да ћемо и даље тако добро сарађивати“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs