Нови разговори представника Самосталног синдиката и руководства Магне

Magna

У фабрици “Магна ситинг” која у свом погону у Оџацима запошљава око 1.500 радника, одржани су преговори представника Самосталног синдиката (СССС) и руководства фабрике. Тема преговора је пружања обостране сарадње у стварању што бољих услова за запослене, као и потписивање колективног уговора од стране послодавца. Ово је наставак разговора од пре годину дана, када је ова синдикална организација препозната као партнер, и када је потписан протокол о социјалном дијалогу.

– Послодавац у нама као Савезу самосталних синдиката и Грани текстила, коже и обуће као јединој репрезентативној грани на нивоу републике, види партнера да заједнички решавамо проблеме, јер само договором, у коме наравно мора да буде и компромиса, можемо да постигнемо неки циљ који је у интересу свих. Ако кажемо да овде у Оџацима има 1.500-1.600 запослених и ако гледате у просеку трочлану породицу, сложићете се да је за општину Оџаци ипак то један велики број запослених и чланова њихових породица који обезбеђују егзистенцију у овој фабрици – рекао је Радојко Јовановић, председник Самосталног синдиката коже, обуће и текстила, након разговора са менаџментом компаније и директором операција за Европу Мајклом Колером, и додао да је с обзиром на насталу кризу која се прелила и на аутомобилску индустрију, очување радних места приоритет, као и стварање бољих услова радника кроз социјални дијалог.

Поводом забринутости једног дела радника да ће услед отварања новог погона у Србији остати без посла, Душан Драгосавац, оперативни менаџер у фабрици Магна је истакао да је реч о неоправданим шпекулацијама, обзиром да су у питању сасвим другачији пројекти од оних који се раде у Оџацима и који су договорени до 2034. године, као и да ће посла засигурно бити довољно за обе фабрике.

Поред ових тема разговор се водио и о питању безбедности на раду и заштити здравља, као и личним дохоцима.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.