Одржана 172. седница Градског већа

Gradsko vece grada Sombora

Градско веће града Сомбора одржало је 172. седницу на чијем дневном реду се нашло 12. тачака.

Чланови Градског већа су, између осталог, усвојили предлог за именовање привременог надзорног органа над извођењем радова на изградњи канализационе инфраструктуре у насељеним местима на територији града Сомбора. На место привременог стручног надзора именовани су Лидија Марталић, дипл.инж.грађ. и Игор Латас, дипл.инж.грађ. Радови на изградњи канализационе мреже ће почети у Станишићу, а инвеститор је град Сомбор, финансијер Република Србија и извођач радова „China Road and Bridge Corporation“.

Чланови Градског већа су одобрили захтев Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор и дали сагласност за изградњу унутрашње гасне инсталације и повезивања са постојећом инсталацијом грејања Амбуланте у Чонопљи. Град Сомбор овом одлуком даје своју сагласност да се наведени радови спроведу, а трошкове радова финансира Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор.

На 172. седници Градског већа, одобрен је захтев Предшколске установе „Вера Гуцуња“ Сомбор у вези са суфинансирањем радова на увођењу и уградњи гасних инсталација у објекат вртића „Андреј“ у Станишићу. Увођењем модерног система грејања гасом, обезбедили би се квалитетнији услови за обављање васпитно – образовног процеса у насељеном месту Станишић, те ће Град Сомбор издвојити додатна средства како би се осигурали функционалност и безбедност наших најмлађих.

Одлучивањем о дванаест тачака дневног реда, Градско веће је између осталог, одобрило предлог за суфинансирање пројекта „Крос РТС-а“, у виду организованог превоза ђака из насељених места са територије града Сомбора. Крос ће се одржати у парку „Иво Лола Рибар“ у Карађорђевој улици у Сомбору, на ком се очекује преко 2.500 учесника. Како би манифестација била доступна свима, Град Сомбор финансира превоз ученицима на релацијама: Бачки Брег – Колут – Бездан – Сомбор; Риђица – Станишић – Гаково – Сомбор; Телечка – Кљајићево – Чонопља – Сомбор; Дорослово – Стапар – Сомбор; Бачки Моноштор – Сомбор и Алекса Шантић – Светозар Милетић – Сомбор.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs