Одржан курс напредне прве помоћи за припаднике Војске Србије

Vojska Srbije

У Центру за обуку логистике реализован је курс напредне прве помоћи за официре, подофицире и цивилна лица на служби у Војсци Србије који се у оквиру својих редовних дужности не баве ургентним медицинским збрињавањем, саопштило је Министарство одбране Србије.
Како се наводи, циљ овог четворонедељног усавршавања је унапређење постојећих знања и стицање нових вештина и способности за пружање прве помоћи и збрињавање повређених на месту несреће, уз употребу савремених санитетских средстава.

Полазници су се на курсу теоретски и практично оспособљавали за примену поступака и процедура од почетне процене, преко тријаже, извлачења повређеног у безбедну зону, прегледа пацијента по контролној листи и указивања прве помоћи, до евакуације ваздушним путем.

Завршетком овог курса, који представља трећи ниво усавршавања за пружање прве помоћи, полазници су достигли потребан ниво оспособљености за ефикасну употребу формацијских и приручних средстава приликом хитног збрињавања угрожених у различитим ситуацијама, као и за примену техника и процедура које се користе за спречавање даљег погоршања здравља повређених и оболелих.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.