Одржан Сајам запошљавања у Кули

Sajam

Сајам запошљавања у Кули одржан је и ове године у сали „Непкер”. Многобројни послодавци и представници предузетника окупили су се са циљем поспешивања запошљавања.

Овом приликом је директор сомборске филијале Националне службе за запошљавање, Борис Драганов, изавио да је, након пандемије и две године виртуелних сајмова, ово први Сајам у Кули и да очекује да после овог догађаја буде смањен број евидентираних лица на Бироу за незапослене. Драганов је истакао да је преко 500 лица присуствовало Сајму, са намером да нађу адекватно запослење. Посебно се захвалио локалној самоуправи и председнику Привременог органа Дамјану Миљанићу, који је омогућио и организовао догађај на завидном нивоу. Додао је да је прошлогодишња награда општини Кула сасвим логичан сплет околности, с обзиром да из године у годину број незапослених опада.

Дамјан Миљанић је изразио задовољство због броја предузетника и лица која су се одазвала позиву, како би нашли запослење.

– С обзиром да је наша општина прошле године била добитник посебног Лауреата Националне службе за запошљавање, и ове године очекујем успехе на овом пољу. Присуство великог броја људи је показатељ колико је ова манифестација значајна. Мени лично значајна је јер се сваког пута појави нова фирма, која започиње пословање на територије наше општине, што је и циљ. Улажемо у људску зону и промоцију наше Општине како би се инвеститори определили управо за отварање фабирка у Кули. Фирма која је недавно, на Дан општине Кула, купила парцелу у Индустријској зони данас већ разговара са потенцијалним радницима, и то ми је изразито драго и евидентно је да ће та фабрика успоставити производњу до краја године – рекао је Миљанић.

Он је такође истакао да очекује да на наредном Сајму буде још нових отворених позиција, с обзиром да се парцеле у Индустријској зони продају. Када је у питању прошлогодишњи Лауреат Националне службе за запошљавање, Миљанић истиче да је циљ да се тај тренд смањења незапослености настави.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.