Одржан седми Греплинг куп Србије у Кули

Kula

У Кули је јуче одржан седми по реду интернационални Греплинг куп Србије, који је ове године окупио 270 такмичара из осам земаља. 

Турнир је отворио председник општине Кула Дамјан Миљанић, који је пожелео да такмичење прође у витешком духу уз напомену да ће локална самоуправа наставити да помаже ово међународно такмичење. 

Миљанић је рекао да финансијска средства за организовање оваквих догађаја јесу неопходна, али су важнији људи који покрену ствари својим ентузијазмом.

“Дејан Тешић, Куљанин и сјајан спортиста, већ дуго година улаже у себе и своје резултате. Обучио је много сјајних бораца, а овим турниром већ седам година популарише овај спорт. То је био основни мотив подршке и њему и овом такмичењу. Показало се да је та подршка потпуно оправдана, јер је такмичење из године у годину све боље, окупља сјајне такмичаре, а посебна ми је част што сам добио плакету за допринос у развоју такмичења, као и што сам отворио само такмичење”, рекао је председник Миљанић и пожелео учесницима пријатан боравак у Кули.

Греплин куп Србије организован је под покровитељством Рвачког Греплинг савеза Србије, а у техничкој организацији Клуба борилачких спортова „Констриктор фајт тим“ из Куле, који је наступио са 21 чланом, од којих су се медаљама окитили: међу сениорима, у тешкој категорији Дамир Углик је освојио друго место, сениорка Милица Глушица треће место, у категорији до 75 килограма Јован Секулић је освојио друго место. 

У јуниорској конкуренцији Вељко Лучић, у категорији до 92 килограма, је освојио прво место, а Милица Глушица је сребру међу сениорима додала злато у јуниорској конкуренцији. Међу кадетима: Огњен Јакић у категорији до 85 килограма је освојио треће место. У пионирском узрасту у категорији, до 47 килограма, Вукота Вуковић је освојио треће место, Бошко Просан у категорији до 27 килограма друго место, Стефан Ачански у категорији до 32 килограма друго место, Матеја Милер треће место у категорији до 35 килограма и Теодора Ачански која је освојила прво место у категорији преко 25 килограма. 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs