Одржан 14. Фестивал националних кухиња региона

Vočni sto

Данас је, у организације Средње економске школе Сомбор, одржан 14. Фестивал националних кухиња региона, на ком су учешће узеле средње стручне школе из Суботице, Куле, Апатина, Новог Сада, Сомбора, као и гости из Баје и Кишкунхалаша-из Мађарске, Дом ученика Сомбор, Геронтолошки центар Сомбор, угоститељски објекти Града Сомбора, као и произвођачи вина и природних сокова.

Манифестацију је званично отворила чланица Градског већа за област културе и образовања, Анита Стојаков, која је овим путем истакла да на овој манифестацији ученици раме уз раме са угоститељским објектима, могу да прикажу знање и вештине које су стекли током школовања.

Овај Фестивал представио је посетиоцима националне кухиње региона, традиционална јела и стара јела која су прилагођена савременим трендовима у угоститељству, а ученици су имали јединствену прилику да стекну нова искуства и да се усаврше у области угоститељства.

Манифестација је настала као резултат пројекта „Примена ХАЦЦП стандарда у настави“ који је реализован у оквиру Интерег ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.