Од уторка нова поставка у Галерији КЦ „Лаза Костић“ Сомбор

У уторак, 15. јуна, у Галерији Kултурног центра „Лаза Kостић“ Сомбор, у 19 часова, биће реализовано отварање изложбе „Симул“ Валентина Варге.

Посетиоци ће бити у прилици да, уз поштовање мера превенције, посете изложбу непосредно након званичног обраћања, које ће бити доступно на фејсбук страници Kултурног центра, путем преноса уживо. Поставка изложбе ће трајати до 26. јуна.

Реч о изложби: 

„Уметност Валентина Варге носи трагове најлепше традиције европске модернистичке уметности 20. века. У новонасталим радовима уметник наставља са развијањем своје првобитне филозофије, што се примећује у коришћењу оних материјала који су у асоцијативном односу између рађања и смрти: дефинишу релационе вредности и приказују језик у сталном превирању између две крајње тачке постојања и непостојања. Не постоје вечне форме духа и материје, све је у флуктуацији и превирању, у настајању и нестајању. Варга користи, на пример, рециклажне материје, па и оне које су остале као секундарни продукти неких производних процеса. Луцидно проналази нове вредности у предметима свакодневне употребе који су изгубили првобитну, потрошачку функцију и суђена им је немилосрдна пролазност. Одлике вечнога “трасх-а” комбинује са софистицираним техничко-медијалним достигнућима данашњице и у том споју проналази јединствени вид апсурда и цинизма.“ (Балинт Сомбати)

Биографија:

Валентин Варга рођен је 1990. године у Новом Саду. Средњу школу за дизајн „Богдан Шупут“ у Новом Саду, завршио је 2008. године, као ликовни техничар. На Академији ликовних умјетности Сарајево дипломирао је 2014. године, на одсеку сликарство, у класи професора Амера Бакшића. До сада је представио своје радове на две самосталне и више колективних изложби. Учествовао је на бројним колонијама уметника у Србији и у иностранству. Члан је СУЛУВ-а и уметничке групе ЦтрлВ Арт. Од 2015. године организатор је ликовне колоније „ТАKТ“ (Темеринска Ликовна Стваралачка Kолонија). Тренутно је апсолвент на мастер студијама на Академији уметности у Новом Саду,  под менторством професора Горана Деспотовског.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.