Од 1. априла у продавницама посебна ознака за домаће месо

meso

Месо и производи од меса који су пореклом из Србије од 1. априла 2022. године у продајним објектима биће обележени посебном графичком ознаком, саопштило је Министарство пољопривреде.

Обележавање домаћих производа од меса на овај начин уведено је новим Правилником о декларисању, означавању и рекламирању хране, чија примена почиње 1. априла.

Услов да би нека месна прерађевина била означена новом ознаком „Пореклом из Србије“ је да је више од 50% главне сировине пореклом из Србије.

Та ознака приказује се на видљивом месту непосредно поред изложеног меса и производа од меса или уз цену и треба да буде најмање исте величине као и величина цене.

На ову меру Министарство пољопривреде се одлучило да би дало додатни подстицај домаћој производњи меса у складу са предлогом пољопривредника, а захваљујући овој мери купци ће имати јасан увид о пореклу производа који купују.

– На овај начин такође ћемо указати потрошачима где могу куповати домаће производе и промовисати предности квалитета домаћих производа – наводи се у саопштењу и додаје да се очекује да дугорочно ова мера позитивно делује на домаћу производњу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.