ОК „Апатин” на крају сезоне на петом месту

odbojka

Одбојкашице Апатина су у среду одиграле свој последњи овосезонски меч у Првој лиги север. За крај првенствене трке, убедљиво су победиле екипу „Гоксин“ из Сомбора, резултатом 3:1 у сетовима (23:25, 25:11, 25:16 и 25:21). Ова утакмица није била резултатски значајна, имајући у виду да су одбојкашице Апатина победом у претходном колу обезбедиле пету позицију на табели на крају првенства и тиме загарантовале учешће у овом рангу такмичења и наредне сезоне.

Одбојкашки клуб „Апатин“ је у двадесет одиграних кола освојио 23 бода. Како је најављено од стране Одбојкашког савеза Србије, од следеће сезоне долази до реорганизације такмичења. Укидањем Прве Б лиге, Апатинке ће као и већина екипа из садашњег ранга наредне сезоне наступити у вишем степену такмичења. ОК „Апатин“ је једини клуб у општини Апатин, када су у питању екипни олимпијски женски спортови, који није у последњем рангу такмичења.

Било је у овом клубу великих кадровских проблема, у току сезоне. Пред сам почетак, у месецу октобру, повредиле су се две најбоље играчице Јелена Дизија и Мелинда Зорић и нису заиграле на мечевима током целе сезоне. Иако доста ослабљене, успеле су да први део сезоне заврше са истим бројем победа, седам, а уз само два пораза. На полусезони најбоља играчица ОК „Апатин“ Сања Малеш је прешла у клуб из Суботице.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs