Оснивање Меморијалног културног центра ветерана Србије у Планинарском дому

Planinski dom

Удружење ратних ветерана жандармерије „Књаз Михајло” из Куле, дало је објекту познатијем као „Планинарски дом” ново рухо.

У току су радови на Меморијалном културном центру ветерана Србије, а од јула месеца прошле године, до данас, урађено је много. Наиме, постављена је ПВЦ столарија, керамика, одрађене су скулптуре и сцене из српске историје као што су прелазак преко Албаније, крунисање Немањића и неке савремене композиције. Такође, обновљена је и фасада.

Тренутно је у фази израда Музеја, из циклуса од Првог српског устанка до НАТО бомбардовања. Општина Кула дала је на управљање ове просторије Удружењу, с обзиром да се њихова идеја апсолутно уклопила у политику и виђење локалне самоуправе.

– Драгоцено је што једно овакво Удружење толико посвећено, одваја и време и материјална средства, улажући у објекат и то је одскочна даска за успех читавог Меморијалног центра – рекао је председник Привременог органа, Дамјан Миљанић.

Такође, он је додао и да најмање што општина може да уради, јесте да подржи рад и идеју ових ентузијаста, сматрајући ће ово бити нова туристичка дестинација у кулској општини.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.