Основној школи у Колуту одобрено коришћење спортско-рекреативне сале у згради Месне заједнице

Gradsko veće

Градско веће града Сомбора одржало је 72. седницу, на чијем дневном реду се нашло четрнаест тачака. Између осталог, дата је сагласност да се спортско-рекреативна сала у згради Месне заједнице „Колут“ да на коришћење Основној школи „Огњен Прица“, за потребе одржавања часова физичког васпитања.

Такође, прихваћен је предлог за расписивање јавног огласа за давање у закуп градског грађевинског земљишта које је у јавној својини Града Сомбора, а које се користи као пољопривредно земљиште до привођења планираној намени у производној 2021/2022. години. Право да учествује у јавном надметању за давање у закуп градског грађевинског земљишта има: физичко лице са пребивалиштем у катастарској општини на којој се налази земљиште које је предмет закупа, као и правно лице које је власник пољопривредног земљишта у катастарској општини у којој се налази земљиште које је предмет закупа и има седиште на територији Града Сомбора.

Градско веће дало је сагласност на организациони и финансијски део манифестације XИИ Међународни фестивал вина и хране „Ravangrad wine fest  2021“. У организацији Туристичке организације града Сомбора, Фестивал ће бити одржан 4. децембра, у периоду од 12 до 20 часова, на простору Кабареа (пролаз између Дечије библиотеке до Трга Косте Трифковића) у Сомбору. Очекује се око 30 излагача вина, ракије, хране, угоститељских објеката, туристичких организација из Србије и земаља окружења. Током трајања фестивала, посетиоци ће моћи да уживају како у квалитетним винима и укусној храни, тако и у пратећим програмима који ће укључивати културно-уметничке садржаје, стручна предавања и промоције и презентације понуде реномираних винских кућа. Уз улазницу која износи 300,00 динара сваки посетилац ће добити винску чашу и каталог излагача. Манифестација се организује уз поштовање мера борбе против Ковид-19 и обавезно је ношење маски како за излагаче, тако и за посетиоце.

Чланови Већа упознати су и са степеном усклађености планираних и реализованих активности јавних комуналних предузећа чији је оснивач Град Сомбор за период од 1.1. до 30.9.2021. године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.