Отварање изложбе „Небула“ у КЦ „Лаза Костић“

akril

У понедељак, 14. фебруара, у 19 часова, биће уприличено отварање изложбе „Небула“, аутора Александра Девића. Изложба ће бити постављена у Великој галерији Културног центра „Лаза Костић“, а поставку ће сви заинтересовани моћи да погледају до 12. марта.

Александар Девић рођен је 1954. године у Београду. Дипломирао је и магистрирао на Факултету примењених уметности у Београду. Члан је УЛУС-а. Имао је више самосталних и колективних изложби, од којих се нарочито издвајају колективне изложбе у Лондону и Нјујорку, када се својим радовима представио иностраној јавности.

Према речима историчарке уметности Радмиле Костић Лазаревић, Девић проналази властиту ликовну иконографију у магичном, међупланетарном свету у коме се преплићу чудесни елементи, машинеријуми, човеколика бића, трансформаторијуми… у бескрајним пределима испуњеним тишином. У том измаштаном, новом свету сваки предмет има своју улогу као визуелна загонетка левитирајући у залеђеној атмосфери, док истовремено, сугерише потпуно другачији концепт времена. Док се тајновити предмети, у брижљиво одабраним слојевима боја, ту и тамо покрећу у првом плану, позадина остаје глатка и равна у смирујућој светлоплавој боји мистериозно алудирајући на космичке, ванвременске димензије.

Културни центар „Лаза Костић” позива све љубитеље ликовне уметности на отварање ове изложбе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.