Отворен пункт за вакцинацију у Крушчићу

Јуче је у Крушчићу у здравственој амбуланти Дома здравља Кула отворен пункт за вакцинацију против корона вируса. Крушчићани који су се пријавили преко портала еУправа, али и они без претходног најављивања, имали су прилику да добију кинеску вакцину. На пункту смо затекли и председника општине Кула Дамјана Миљанића, који је најавио отварање пунктова и у осталим насељеним местима у зависности од потребе.

-Вакцинација се у кулској општини одвија одлично. Велики број грађана је пријављен. Отварањем пункта у Крушчићу жеља нам је била да омогућимо грађанима Крушчића да се вакцинишу у свом месту, јер ово место је у односу на друга места у кулској општини најудаљеније од Куле. На овај начин ће и они грађани који нису могли из неког разлога да дођу у Кулу, а желе да се вакцинишу то моћи да ураде у Здравственој амбуланти у Крушчићу.

Једини начин да се боримо против пандемије корона вируса јесте да се вакцинишемо. То је најбржи пут да земља изађе из овог проблема и да људи и привреда почну нормално да функционишу. Надам се, као што је и председник Србије Александар Вучић рекао, да ћемо за месец или два успети да будемо једна од малобројних земаља која је победила корона вирус и вратила се нормалном животу.

Трудићемо се да и у наредном периоду обезбедимо довољан број вакцина како би и у другим насељеним местима формирали овакве пунктове. Морам да истакнем да нису само вакцине потребне, потребни су нам и здравствени радници, јер Дом здравља, редовна здравствена служба, ковид амбуланта, пункт за вакцинацију у Кули захтева већи број и велико ангажовање медицинског особља што је један од разлога зашто не отварамо пунктове за вакцинацију у свим насељеним местима. И поред тога здравствени систем у кулској општини функционише добро. У наредном периоду ћемо покушати да избалансирано проблеме у вези људских ресурса и количине вакцина које добијамо, па да дођемо у свако насељено место и до бројке од преко 10 хиљада вакцинисаних у општини Кула, рекао је Дамјан Миљанић, председник општине Кула.

Подсетимо да је до сада радио само пункт за вакцинацију у Кули, који се однедавно налази у просторијама Омладинског дома, у Улици Ђуре Стругара 54.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs