Почиње производња „Спутњика В“ у Србији, потребна имунизација што већег броја људи

У Србији је од почетка епидемије регистровано укупно 713.207 случајева заразе коронавирусом. Од последица ковида 19 преминуло је 6.890 оболелих. До сада је тестирано 4.185.210 особа. На болничком лечењу је 568 пацијената, објављено је на сајту covid19.rs.

У Србији је, према последњим подацима, коронавирус потврђен код још 218 особа, тестиран је 10.101 узорак. Од последица ковида 19 преминуло је деветоро оболелих. На респиратору је 36 пацијената.

Производња руских вакцина „Спутњик В“ против коронавируса почиње данас на „Торлаку“. На Аеродром „Никола Тесла“ слетео је авион са компонентама које су потребне за производњу вакцине „Спутњик“ у Србији. Авион је долетео из Русије.

Министар Ненад Поповић рекао је да ће у првој фази бити произведено четири милиона вакцина.

Епидемијска ситуација у Србији је тренутно одлична, али се може очекивати погоршање у другој половини године, због евентуалне појаве и ширења нових сојева вируса, изјавио је директор СЗО у Србији Маријан Ивануша.

Маријан Ивануша на могућност новог таласа упозорава због могућег ширења нових сојева, што, како каже, не треба да нас плаши, јер истраживања, каже, показују да су вакцине релативно делотворне и код мутација.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs