Расписан Конкурс за стипендирање средњошколаца и за смештај у Дому ученика на територији општине Апатин

Konkurs

Општина Апатин расписала је конкурсе за доделу стипендија и помоћи у школовању, намењене ученицима средњих школа на територији апатинске општине, а који је отворен до 15. септембра.

Право стипендирања у школској 2022/23. години, у периоду од септембра текуће до јуна следеће године, а у износу од 5.000 динара месечно, имају сви ученици који похађају средњошколску установу на територији апатинске општине, а да им је просечна оцена у претходној години 4,60 или виша.

Право на помоћ при школовању у школској 2022/23. години, у периоду од септембра текуће до јуна следеће године, а у износу од 3.000 динара месечно, имају сви ученици који похађају средњошколску установу на територији истоимене општине, а долазе из породица које су корисници материјалне или социјалне помоћи, или су деца ратних војних инвалида, а у претходној години остварили су просечну оцену 3,00 или вишу.

Кад је у питању Конкурс за доделу смештаја и исхране ученицима средњих школа у Дому ученика, он се односи на све оне који имају пребивалиште или боравиште ван насељеног места Апатин, а за текућу школску годину, локална самоуправа финансираће 20 места у Дому ученика у комплетном износу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.