РТС крос по трећи пут заредом у Сомбору

RTS kros

Град Сомбор је добио част да се крос РТС организује у нашем граду по трећи пут заредом. Ове године, заједно са кросом РТС-а, биће одржана још једна велика манифестација, а то је првенство Србије у кросу, за све узрасне категорије.

„То је велики изазов за Град Сомбор и за локалну самоуправу која знамо да се свих ових година показала као одличан домаћин и добар организатор великих и значајних манифрестација у нашем Граду. Техничка организација поверена је Спортском савезу Града Сомбора, који ће имати велику стручну подршку Спортског центра „Соко“, тениског клуба ЖАК, Школске управе Сомбор, АРК Сомаратона, Бициклистичког клуба Сомбор, Црвеног крста из Сомбора, ученика и ученица, и волонтера ОШ „Доситеј Обрадовић“. Морам напоменути да велику обавезу и организацију преузимају стручна служба РТС кроса и Српски атлетски савез“, рекла је Антонија Нађ Косановић, члан Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства.Задовољство због сарадње са РТС кросом, која траје већ скоро деценију, није крио ни Борислав Станичков, члан Градског већа за област културе и образовања.

„Ова манифестација има васпитно – образовни циљ. Од 2012. године она је интензивирана. Имамо и два кампа која смо успешно одржали. Посебно је велика част што ће се одржати државно првенство и надам се да се ће ова сарадња наставити бар онолико колико је до сада трајала“, истакао је Станичков.

На такмичењу се очекује око 600 учесника. Уједно, биће одржана и трка за предшколску децу и за децу са сметњама у развоју. Манифестацију ће својим присуством увеличати председник ССС Давор Штефанек и наша чувена маратонка, Оливера Јефтић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.