Рукометни клуб „Апатин“ – анализа јесењег дела првенства

Vidan

Од сезоне 2021/22. која је тренутно у току, рукомет који Апатин заслужује се вратио у град! После сезоне 2019/20. у којој су Апатинци имали скор од дванаест пораза и само једну победу, те били на последњепласираној позицији на табели, која је на сву срећу прекинута због вируса, следи годину дана које ће сигурно бити записане у историју Рукометног клуба „Апатин“. Уследила су многобројна појачања као што су довођење Давора Галфија, повратак капитена Чедомира Милојевића, Николе Богојевића и два свима добро позната рукометна имена у Апатину, а и шире, Стевана Ољаче и Александра Пилиповића. Такође, уведене су и чланске карте како би навијачи могли помоћи у остварењу циља, а он је само један, улазак у виши ранг! Уследила је невероватна сезона за наше момке који су остварили задати циљ, заузели шампионску позицију и тако у наредној сезони обезбедили учешће у Супер Б рукометној лиги. Завршен је јесењи део првенства у сезони 2021/22, а изабраници Владимира Ђукића су се као новајлије у друштву Суперлигаша показали одлично и тренутно заузимају пету позицију на табели са скором од шест победа и пет пораза. Имали сте прилике већ да читате о утакмицама плаво белих на нашем порталу, а за данас сам спремио кратке анализе сваке утакмице које су наши момци одиграли ове сезоне.

*Рк „Врбас ПЕТРОЛ“ 26:31 Рк „Апатин“

-Деби за наше момке у Супер Б рукометној лиги одиграо се у Врбасу, против једне веома неугодне екипе која је на крају полусезоне заузела високу трећу позицију. Силно мотивисани, наши момци, да лигу отворе на најбољи могући наћин, уз веома добру игру успевају да два бода донесу у Апатин, а коначан исход меча је 26:31 (11:9). После слабијег првог полувремена, наши момци су превођени Александром Пилиповићем (играчем утакмице) и Стеваном Ољачом успели да дођу до тријумфа.

*Рк „Апатин“ 24:21 Рк „Морава“

-После фантастичног отварања првенства, у жељи за другом победом Рукометни клуб „Апатин“, на свом терену, дочекује Рукометни клуб „Морава“ из Велике Плане. Опет је виђена мало слабија игра наше екипе у првом делу меча, а гости одлазе на паузу са једним голом предности. Ипак, у другом полувремену изабраници Владимира Ђукића уз публику, која им је била осми играч, успевају да преокрену и упишу другу победу. Играчем утакмице опет је проглашен Александар Пилиповић (9 погодака), а поред њега заблистао је и Стеван Ољача (8 погодака).

*Рк „Црвенка“ 35:26 Рк „Апатин“

-Рукометаши Апатина су у сезони 2021/22 први пут осетили горчину пораза у трећем колу Супер Б рукометне лиге, када су гостовали Рукометном клубу „Црвенка“. Сјајна игра домаћих резултирала је да на паузу оду са чак шест голова предности, а касније се још одаље и мирно приведу меч крају. У редовима Апатинаца највише су се истакли Стеван Ољача (9 погодака), Чедомир Милојевић (7 погодака) и Александар Пилиповић (6 погодака).

*Рк „Апатин“ 37:30 Рк  Инђија“

-После првог пораза у лиги, рукометаши Апатина на свом терену, пред отприлике двеста гледалаца, дочекују Рукометни клуб „Инђија“. Као и што смо навикли од почетка првенства, наши момци после првог полувремена одлазе на паузу са мањком постигнутих голова у односу на противника, али у другом делу меча опет преокрећу и на крају убедљиво побеђују резултатом 37:30 (15:16). По трећи пут од почетка такмичења Александар Пилиповић (10 погодака) је проглашен играчем утакмице, а Стеван Ољача у овом мечу осам пута тресе мрежу гостију и наставља са одличним партијама.

*Рк „Сивац 69“ 33:25 Рк „Апатин“

-У наредном колу изабраници Владимира Ђукића одлазе на гостовање у Сивац, клубу који је јесењи део првенства завршио са пет победа, исто толико пораза и једним нерешеним исходом. Домаћи су у овом мечу били бољи и заслужено славили, а у редовима гостију највише голова је постигао Стеван Ољача (5 погодака).

*Рк „Апатин“ 24:20 Рк „Колубара“

-После пораза од Сивца, Апатинци у хали Ocновне школе „Жарко Зрењанин“ Апатин дочекују Рукометни клуб „Колубара“ из Лазаревца. Гледали смо сјајну рукометну приредбу са доста осцилација, а на крају наши момци су успели да тријумфују и сачувају два бода у Апатину, а коначан исход меча је 24:20 (13:8). У овон мечу, по први пут у овој сезони, за играча утакмице изабран је Стеван Ољача (6 погодака), а са сјајним партијама је наставило наше лево крило са богатом каријером, Александар Пилиповић (8 погодака).

*Рк „Синђелић“ 29:14 Рк „Апатин“

-Можда и најлошија утакмица коју су наши момци одиграли у последњих пар година је одиграна у Београду, када су изабраници Владимира Ђукића гостовали у главном граду Србије Рукометном клубу „Синђелић“. Једноставно речено, наши момци нису имали дан и бодови су заслужено отишли у руке домаћих, а коначан исход меча је убедљивих 29:14 (14:8) у корист момака из Београда. У овој утакмици највише пута мрежу домаћих је затресао Александар Пилиповић (4 поготка).

*Рк „Смедерево“ 28:26 Рк „Апатин“

-После изузетно лоше партије у Београду, десетковани Апатинци без четири стартера одлазе на мегдан Рукометном клубу „Смедерево“, екипи која се тренутно налази на вицешампионској позицији. Наши момци су дали све од себе, али то нажалост није било довољно и бодови су остали у Смедереву. Нашу екипу у овом сусрету предводили су Александар Пилиповић (8 погодака) и Стеван Ољача (7 погодака).

*Рк Апатин 26:23 Рк „Уб“

-После два узастопна пораза, наши момци пред скоро пуном халом дочекују Рукометни клуб „Уб“. Од почетка сезоне из Апатина нико није успео да однесе бодове, па тако овај пут то није пошло за руком ни екипи која се у том тренутку налазила испред Апатинаца. Уз веома расположеног играча утакмице, Александра Пилиповића (12 погодака) и нашег сјајног левог бека Стевана Ољачу (7 погодака) наши момци се враћају на победничку стазу.

*Мрк „Кикинда Гриндекс“ 30:15 Рк „Апатин“

-После веома важног тријумфа у Апатину, наши момци одлазе на мегдан лидеру табеле. Фаворизована Кикинда показује зашто се налази на челу табеле и заслужено побеђује резултатом 30:15 (16:8). Најефикаснији у редовима гостију били су Ољача Стеван и капитен екипе Чедомир Милојевић (4 поготка).

*Рк „Апатин“ 29:26 Рк СЦ „Вождовац 2012“

-Стигло је на ред и последње коло јесењег дела првенства, а у госте Апатинцима долази последњепласирана екипа из Београда. Фаворизовани изабраници Владимира Ђукића контролишу читав ток меча и заслуженом победом стављају завесу на полусезону. За играча утакмице изабран је Александар Пилиповић (9 погодака), а поред њега истакли су се Чедомир Милојевић (6 погодака), Мирко Гардијан (5 погодака) и млада нада апатинског рукомета Милош Браун, који је такође пет пута затресао мрежу гостију.

Овим путем честитам Рукометном клубу „Апатин“ на оствареном и желим срећу у наставку првенства.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.