Саудијска Арабија забранила играчке и одећу са дугиним бојама

Dugine boje

Власти у Саудијској Арабији заплениле су играчке и дечју одећу дугиних боја уз тврдњу да подстичу хомосексуалност, наводи државна телевизија Ал-Екхбариy.

Према извештају државне телевизије, званичници министарства трговине уклањају низ артикала из продавница у главном граду Ријаду.

То укључује копче за косу, шешире, пернице… Један званичник је рекао да су предмети дугиних боја противречни исламској вери и моралу и да промовишу хомосексуалност усмерену према млађој генерацији, пише ББЦ.

– Наши тимови одузимају производе са симболима и знаковима који противрече здравом разуму – навели су из министарства трговине.

Додају да ће се продавнице, за које се утврди да продају предмете у дугиним бојама, суочити са законским казнама.

Хомосексуални односи забрањени у Саудијској Арабији

Власти суседног Катара су у децембру прошле године заплениле коцке и друге играчке у дугиним бојама јер су, како кажу, носиле слогане који се противе исламским вредностима.

Премда у Саудијској Арабији не постоји закон о сексуалној оријентацији или родном идентитету, хомосексуални односи су строго забрањени.

Према тумачењу исламског закона у Саудијској Арабији, споразумно истосполно сексуално понашање је кажњиво смрћу или бичевањем, у зависности од озбиљности случаја. Такође, противзаконито је да се мушкарци „понашају као жене“ или да носе женску одећу. Важи и обрнуто за жене.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs