„Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини“ први пут у Сомбору

pleteno

Тринаеста по реду манифестација „Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини“ одржаће се у Сомбору, 22. октобра. Свечано отварање манифестације планирано је за 11 часова, уз присуство градоначелника Антониа Ратковића, директорке Завода за равноправност полова Станиславе Малић Гостовић и представнице локалних удружења и активисткиња Зденке Митић.

Учешће на Сајму узеће око 200 удружења жена са територије АП Војводина, а посетиоци ће имати прилику да погледају производе из домаће радиности, пре свега рукотворине, вез, тканице, сувенире. Такође, моћи ће да се проба традиционална војвођанска храну припремљена по старинским рецептима.

Манифестација има за циљ да промовише жене из руралних подручја Војводине, њихово стваралаштво, потенцијале и предузетнички дух, али и друштвени активизам када је у питању развој и промоција својих локалних заједница. С тим у вези, 8 удружења жена из седам управних округа Војводине представиће у Свечаној сали Градске куће своје примере добре праксе и резултате које су постигле у оквиру својих активности.

Сајам је изложбено-продајног карактера и траје од 10 до 15 часова.

Догађај се одржава у организацији Града Сомбора и Туристичке организације Града, а под покровитељством Завода за равноправност полова и Покрајинске владе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs