Свет и даље страхује: Бајден и Макрон разговарали о ситуацији у Украјини – спремни на једну ствар

Razgovor

Амерички председник Джозеф Бајден и француски председник Емануел Макрон у телефонском разговору потврдили су подршку дипломатском путу у украјинској кризи, и сложили се да је потребно “проверити” објаву Москве о почетку повлачења руских снага око граница са Украјином.

Како је саопштила Бела кућа, двојица председника су у уторак разговарала и о спремности Запада да се Москви наметну “тешке последице” због њеног војног јачања на граници са Украјином, преноси Ројтерс.

Макрон и Бајден сложили су се у телефонском разговору да је потребно “проверити” руску објаву о почетку повлачења руских снага око граница са Украјином, коју су иначе оценили као “први охрабрујући сигнал”, саопштила је Јелисејска палата, преноси Гардијан.

Криза на истоку Европе доведена до усијања: Украјина затражила ХИТАН САСТАНАК са Русијом

Како је наведено из француског председништва, у разговору који је трајао око један сат, двојица лидера такође су потврдила да остају у потпуној координацији према руском председнику Владимиру Путину.

Русија је у уторак саопштила да се део њених трупа враћа у базе након вежби у близини Украјине, а амерички председник Бајден током обраћања новинарима нагласио је да још постоји могућност руског напада и да извештаје о повлачењу дела руских трупа са руско-украјинске границе, САД још нису потврдиле.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs