Сомборским малишанима подељено 200 бесплатних сигурносних седишта за бицикла

Савет за безбедност саобраћаја Града Сомбора наставља акције којима Сомбор чини безбеднијим за најмлађе. Подељено је 200 седишта за децу за бициклисте, а градоначелник Антонио Ратковић је најавио да није крај са акцијама које ће Град спроводити заједно са Саветом. 

  • Гледаћемо да следеће године уведемо неку акцију коју буду иницирали наши најмлађи. Настављамо наравно са свим осталим акцијама као што су уређење школа, следеће недеље ће бити постављена и ова четири брзинска дисплеја, што ће свакако допринети да наши возачи буду безбеднији, да пазе на друге учеснике у саобраћају, рекао је Ратковић. 

Градоначелник је додао да ће следеће недеље почети са изградњом бициклистичке стазе, као и да је то апсолутни приоритет града, с обзиром на чињеницу да у Сомбору има много бициклиста. Из Полицијске управе додају да су, изучавајући саобраћајне незгоде, дошли до закључка да су најрањивији учесници у саобраћају управо бициклисти. 

  • Ова активност коју спроводи град Сомбор и Савет за безбедност саобраћаја и која је овако омасовљена и која је дала изузетне резултате показује да смо успели у оном нашем науму, а то је да променимо свест учесника у саобраћају и да предузимамо све могуће мере безбедности да и када дође до најтежих последица, да се оне сведу на минимум, рекао је начелник Одељења саобраћајне полиције ПУ Сомбор, Милан Глумац.

Само два сата након расписивања конкурса за доделу седишта за бицикле, пристигло је 200 захтева, а укупно их је било преко 500, што показује колико су овакве мере заштите најмлађих у саобраћају неопходне Граду Сомбору.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.