Сомборци до информација о Градској управи преко апликације

У циљу боље комуникације и ефикаснијег пружања услуга грађанима и привреди, Град Сомбор ће у септембру пласирати четбот апликацију, путем које ће заинтересовани моћи да добију све релевантне информације, а тичу се пословања Градске управе. 

„Четбот апликација користиће се у смислу остваривања права на дечији додатак, затим утврђивање пореског дуга, издавање уверења, или неких потврда, везано за пореску управу, циљ нам је да се четбот апликација и прошири и постане један устаљен начин комуникације, све у смислу да би грађанима омогућили бољи и бржи приступ“, рекла је Љиљана Тица, заменица градоначелника Сомбора. 

Апликација је названа именом МИА, а од септембра ће непрестано, током 24 часа, као лични асистент сваког појединца, пружати основне податке о актуелним градским темама, контакт телефону и радном времену свих градских органа. Грађани ће МИА-и моћи да се обрате преко канала комуникације као што су Вајбер, Фејсбук месинџер или веб презентација Града Сомбора. Челницима локалне самоуправе предата је лиценца за коришћење поменуте апликације. 

„Надамо се да ће резултати и користи које буду имали што грађани и привреда, од такве комуникације, што локална самоуправа, једне прилике да боље управља својим ресурсима, да ефикасније ради, да се боље организују интерно, сви видети и да ћемо имати прилике да о тим резултатима за годину дана причамо и да видимо да ли евентуално постоји корист да и други градови уђу у један овакав вид модернизације“, истакла је директорка за добру управу у НАЛЕД-у, Ана Илић. 

Сомбор је један од само два града у читавој земљи где се уводи овај иновативан вид комуникације са грађанством, а поред нашег града, исту прилику добио је Шабац. Сем у Србији, четбот апликацију добиће и Бијељина у Босни и Херцеговини. Пројекат спроводе ГИЗ, САГА, НАЛЕД, и Привредна комора Републике Српске, по налогу Немачког савезног министарства за економску сарадњу и развој. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.