Становници Бачког Моноштора добили здраву пијаћу воду

Bački Monoštor

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић данас су свечано отворили фабрику за производњу пијаће воде у Бачком Моноштору. Захваљујући заједничком пројекту Града Сомбора и Покрајинског секретаријата, фабрика воде капацитета 14 l/s омогућила је да у домовима око 3 хиљаде становника Бачког Моноштора потекне здрава пијаћа вода.

Отварању су присуствовали и председник Скупштине града Сомбора Зоран Рус, директор ЈКП „Водовод“ Бездан Дејан Кубатов, сарадници из локалне самоуправе и представници Месне заједнице „Бачки Моноштор“.

Покрајински секретар овом приликом поручио је да ће Секретаријат и Град Сомбор заједнички наставити да решавају проблем водоснабдевања на сомборској територији.

„Секретаријат за пољопривреду финансирао је са 20 милиона динара поменути пројекат, остатак средстава определио је Град Сомбор, а укупна вредност инвестиције је 65 милиона динара без ПДВ-а. Такође бих истакао да је ово веома значајно за грађане Бачког Моноштора, да смо решили проблем снабдевања здравом пијаћом водом и наравно, настављамо даље са заједничким улагањима између Секретаријата за пољопривреду и Града Сомбора, да решавамо проблематику везану за пијаћу воду и у другим местима. И ове године Град Сомбор аплицирао је за средства везана за водоснабдевање, у питању је насељено место Стапар, изградња резервоара. Средства која су опредељена од стране Секретаријата за пољопривреду износе 40 милиона динара, део средстава определио је Град Сомбор, а завршетак радова очекујемо до краја године“ рекао је покрајински секретар Божић.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић најавио је почетак изградње бустер станице, која ће обезбедити пијаћу воду и за насељена места Стапар и Дорослово.

„Оно што је најбитније је да су становници Бачког Моноштора коначно добили пијаћу воду. Свакако да су добре вести за становнике Стапара и Дорослова, да су кренули радови на изградњи бустер станице, заједнички пројекат Покрајинског секретаријата и Града Сомбора, и добро је то што ће Град Сомбор и у 2022/2023. години издвајати значајна средства за водоснабдевање, јер свесни смо овог изазова који нас очекује и свесни смо да у 21. веку сви становници нашег града и наших насељених места треба да имају пијаћу воду и свакако да настављамо у том правцу. Очекујемо да до краја године буде готова и бустер станица у Стапару, тако да ће становници Стапара и Дорослова добити пијаћу воду“ рекао је градоначелник Ратковић.

Градоначелник је истакао да су у припреми и пројекти водоснабдевања за Телечку, Гаково и Станишић.

„Свакако да су то приоритети у наредном периоду. Град Сомбор ће у свом буџету сигурно определити средства за питање водоснабдевања и кренућемо у том правцу. Свесни смо и да је потребна и замена цевовода у насељеним местима, али сматрамо да је ово свакако први корак којим треба да се крене и да ће у наредним годинама и замена цеви доћи на ред“ казао је Ратковић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs