Стефан Лишчевић:“Следи пауза, а затим највише могуће амбиције!“

Виданов спортски кутак
Мој данашњи саговорник је рвач сомборског клуба „Раднички“, Стефан Лишчевић, који се овим спортом бави скоро 15 година, показује сјајне резултате, али и да се труд и рад увек исплате. Више о Стефановој каријери и његовим достигнућима погледајте у наставку.
*Кад, где и зашто си почео да се бавиш рвањем?
-Рвање сам почео да тренирам 2008. године у Рвачком клубу „Раднички“ Сомбор. Отац и деда су ми се бавили тим спортом, па сам и ја кренуо њиховим стопама. Од малих ногу сам имао жељу да се опробам у овом спорту и постигнем неки успех.
*Који би меч издвојио да ћеш га памтити до краја живота и зашто?
-Меч који ћу сигурно памтити до краја живота јесте када сам рвао у Супер лиги Србије. Тада смо се такмичили против Новог Сада. Пре меча, мој тренер, вишеструки олимпијски, европски и светски освајач медаља Иван Фргић, рекао ми је да ако победим меч, цела екипа ће трујимфовати, а ако изгубим, пише нам се пораз. Рвао сам под огромним притиском, али на крају успео да победим доста искуснијег противника од себе и тако сам донео победу нашем клубу.
*Пре неколико дана, многи медији су преносили како си предводио свој клуб до бронзе у Првој рвачкој лиги Србије. Реци ми нешто више о твом издању на том такмичењу:
-На том такмичењу се нисам борио у својој категорији, која је до 63 килограма, већ у категорији изнад. Ипак, успео сам од 5 мечева да исто толико и упишем победа, и са екипно 2 победе, 2 нерешена исхода и само једним поразом од шампиона те лиге, заузели смо треће место. Ово је велики успех за наш клуб, јер смо тек ове године оформили тим, са циљем само да опстанемо у лиги и искрено, веома сам задовољан издањем чланова нашег тима и појачањима која су пристигла.
*Да ли поред рвања пратиш још неки спорт?
-Поред рвања, пратим рукомет и фудбал. Често се ти и ја сусрећемо на трибинама, па и заједно навијамо за ОРК „Апатин“, где ми игра девојка.
*Који су ти планови за будућност?
-План за будућност ми је да направим паузу после ове, доста напорне сезоне, па се онда спремим за први део нове сезоне и појединачна такмичења. Такође, жеља ми је да поновим резултате од претходних година, да поново освојим злато, чак четврти пут у слободном стилу, као и да по први пут будем државни првак у грчко-римском стилу. Већ имам у том стилу три медаље, али фали ми она највреднија, медаља златне боје. Поред овога свега, што се тиче појединачних жеља, хтео бих да наступим за репрезентацију Србије, већ ако је могуће на Светском првенству у рвању 2023. године. Што се тиче амбиција клуба, планирамо наредне сезоне да уђемо у Супер лигу Србије.
Стефане, хвала пуно на издвојеном времену и све најбоље у будућности!
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs