Сутра манифестација „У бојама деце“ у организацији Удружења сомборских учитеља

Udruženje učitelja

Манифестација „У бојама деце“, друга по реду, коју организује Удружење сомборских учитеља, одржаће се сутра, 21. маја.

Из Удружења наводе да се глас о њиховој манифестацији пронео веома далеко, те да су се у активности Удружења укључиле школе из земље и региона, као што су школе из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Аустрије, школа из Ариља и из свих градских и сеоских школа сомборске општине. Они истичу да су посебно поносни на чињеницу да се многа удружења грађана сада већ самостално пријављују за учешће на манифестацији.

Удружење сомборских учитеља ће ове године, током свечаног отварања манифестације у Народном позоришту од 10 часова, уприличити пригодан културно-уметнички програм, те ће публика моћи да види и чује Дечији хор „Теслини славуји“ из Кљајићева, а група рецитатора из ОШ „Иво Лола Рибар“ говориће стихове домаћих песника. На самом крају, Лолини луткари из истоимене школе, извешће луткарску представу „Ја још крила немам, ал’ се спремам, ал’ се спремам“, а публику ће разгалити и хор који не треба посебно представљати, Шарени вокали.

Како Удружење активно промовише и подржава научноистраживачки рад у области образовања и васпитања деце, у те сврхе се ове године у склопу манифестације организује он-лине конференција „Значај и улога дечијих часописа у васпитању и образовању“. Овом научном скупу присуствоваће еминентни стручњаци из уже научне области. Одржава се сутра од 10 часова.

У СЦ „Соко“ ће од 12 часова бити уприличене радионице Сламарки и Аеромоделарства, потом ревијално приказивање старих и заборављених игара. Такође, осам екипа ученика ће се такмичити у играма „Између две ватре“.

На ликовни конкурс „Хероји нашег доба“, који се ове године дотиче тематике ватрогасаца и организује се њима у част, пристигло је чак 600 радова из седам земаља. Ови радови биће изложени у дворишту СЦ „Соко“.

Како би се захвалили учитељима који су свој радни век завршили, пензионерима ће на Педагошком факултету сутра од 14 часова бити уприличен свечани час и предавање на тему „Лепоте и изазови пензионерског живота“, а за ту прилику ће ученици Музичке школе „Петар Коњовић“ извести концерт, док ђаци ОШ „Аврам Мразовић“ спремају и пригодне поклоне за старе учитеље.

Затварање манифестације заказано је за 16 часова.

Удружење сомборских учитеља изражава захвалност на помоћи и подршци при реализацији ове манифестације Граду Сомбору, Одељењу за образовање, СЦ „Соко“, Народном позоришту, Педагошком факултету, Центру за стручно оспособљавање запослених у образовању, Дому ученика средњих школа, као и ватрогасцима.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.