У Сомбору награђени најбољи полицијски службеници

Поводом Дана полиције и Дана Министарства унутрашњих послова, као и славе Министарства,  данас су у Сомбору заслужним полицијским службеницима уручени ручни сатови и захвалнице. Награде су уручили градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић и начелник Полицијске управе Сомбор, Саша Дмитрашиновић.

У свом обраћању, градоначелник се присутнима, пре свега, захвалио на посвећености и марљивости, нарочито у периоду отежавајућих околности које нам је свима наметнула пандемија вируса корона, а затим се осврнуо и на све оно што посао полиције подразумева, а што се у нашем граду ревносно спроводи. 

Он је истакао изузетну сарадњу ПУ у Сомбору и локалне самоуправе, која се, према његовим речима, највише огледа у области за безбедност у саобраћају, са посебним акцентом на многобројне акције за најмлађе суграђане. Такође, градоначелник је у наредном периоду најавио и реализацију заједничког пројекта који се односи на појачан видео надзор, чиме ће се несумњиво значајно допринети безбедности грађана, те олакшати рад полицији. Циљ је свакако да Сомбор остане један од најбезбеднијих градова у Србији. 

  • Kолико је битна безбедност наших суграђана, са аспекта локалне самоуправе, говори и то да инвеститори када долазе у неки град, поред наравно близине саобраћајница, ауто-пута и осталог, један битан сегмент је свакако и безбедност самог града. Град Сомбор је један од најбезбеднијих градова у Републици Србији и свакако, ја сам у то уверен, да ће се и то осликати на поље инвестиције, које можда није директно везано, али сигуран сам да утиче и да ти људи када долазе у Град Сомбор сагледавају и тај битан аспект,  рекао је Ратковић.

Присутнима се обратио и начелник ПУ Сомбор, Саша Дмитрашиновић, истакавши да је у првих 5 месеци текуће године забележено 9 % мање извршених кривичних дела у односу на исти период претходне године, те да је у разматраном пероду од 7 година уназад, из године у годину мањи број извршених кривичних дела, а да је данас укупан проценат за тај период за 28 % мањи него раније. Посебно је значајно да у структури ових кривичних дела није дошло до повећања најтежих кривичних дела. Такође, када је у питању безбедност саобраћаја, у последњих 6 година, смањен је број повређених и погинулих за 42%.

  • Данас су наравно пред нама потпуно нови изазови, али и нови императиви у нашем раду. Наши императиви су свакако обезбедити права свих наших грађана и афирмисати себе као истински сервис свих наших грађана. Стратешка опредељења полиције у том смислу су јасна, супротстављање свим видовима криминалитета, поготово најтежих кривичнх дела, очувати стабилан јавни ред и мир, и наравно са посебним императивом на безбедност саобраћаја и свих учесника у саобраћају, поготово најмлађих наших суграђана, објашњава Дмитрашиновић. 

За остварене резултате у раду, савесно и професионално обављање послова, ручним сатовима награђени су полицијски службеници:

– Мајор полиције Миљан Пејовић, координатор у Полицијској управи

– Заставник 1. класе полиције Александар Сотиров, Одељење криминалистичке полиције

– Заставник полиције Милана Дошен, Одељење полиције

–  Водник 1. класе полиције полиције Саша Стипанчевић, Одељење саобраћајне полиције

Посебном захвалницом због дугогодишњег професионалног и одговорног рада, награђени су:

– Kапетан полиције Ален Вукша, Одељење криминалистичке полиције

– Kапетан полиције Недељко Kатић, Одсек за управне послове

– Водник 1. класе  полиције Гордана Дробац, Одсек за странце и сузбијање ирегуларних миграција

– Водник 1. класе  ватрогасац Ференц Хегедиш, Одељење за ванредне ситуације

– Водник полиције Срђан Паић, Одељење полиције

– Референт Весна Ђаковић, Одељење саобраћајне полиције

У циљу обележавања овог датума, јуче је на Тргу Светог Тројства уприличена и изложба опреме и наоружања, које у свом раду користе припадници Полицијске управе и Одељења за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова у Сомбору. Несумњиво највећу пажњу изложби посветили су најмлађи суграђани, којима су се представници полиције посебно посветили, те са стрпљењем одговарали на њихова многобројна питања.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.