У суботу у Сомбору РТС крос

RTS KROS konferencija

У згради Жупаније, одржана је конференција поводом предстојећег, петог по реду РТС кроса. Крос ће се одржати у суботу, 7. октобра, у парку у улици Иве Лоле Рибара у Сомбору. Конференцији су присуствовали чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства, Антонија Нађ Косановић, Стеван Ковачевић, оснивач РТС кроса и Имре Ото, секретар Спортског савеза Града Сомбора.
Чланица Градског већа, Антонија Нађ Косановић, рекла нам је нешто више о самим тркама, као и пријавама за исте.
„Биће одржано 29 трка. Биће одржана и једна трка за децу са сметњама у развоју, а исто тако ће бити одржане две трке у сениорској конкуренцији на 3.000 и на 5.000 метара, које ће служити председнику Атлетског савеза Србије за избор у репрезентацију када је крос у питању. Оригиналне и потписане пријаве од стране директора, треба да донесу сви учесници на лице места, пре почетка кроса РТС-а. За децу која се пријаве из сеоских нас из сеоских школа, њима ће бити организован превоз“, рекла је Нађ Косановић.
Према речима Стевана Ковачевића, оснивача РТС кроса, очекује се више од 1500 учесника на тркама, а када је реч о сениорским тркама, очекује се и присуство учесника из Кеније. Такође, Стеван је истакао и подршку Града Сомбора.
„Град Сомбор са извршним директором ове приредбе, Антонијом Нађ, троструком вицепрвакињом Европе у кајаку на мирним водама и градоначелником Антониом Ратковићем чине заиста максималне напоре да крос серија РТС-а буде на највишем могућем нивоу“, поручио је Ковачевић.
Техничку подршку при реализацији РТС кроса пружиће Спортски савез Града Сомбора и Школска управа Сомбор, а под покровитељством локалне самоуправе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.