Хуманитарна акција апатинског ЦСР и Српско-руског центра „Мајак”

Centar za socijalni rad Apatin

Апатински Центар за социјални рад је, у сарадњи са Српско-руским центром „Мајак” из Новог Сада спровео хуманитарну акцију, за две социјално угрожене породице. Наиме, за две породице из општине Апатин су обезбеђена материјална средства у износу од 100.000 динара, као и неопходна бела техника, а урађени су им и водоинсталатерски и други радови.

Са директорком апатинског Центра за социјални рад, Николином Сучевић, ово удружење је потписало Протокол о сарадњи, чиме се предвиђа даљи заједнички рад и сарадњу на пружању помоћи онима којима је то најпотребније.

Српско-руски центар „Мајак“ је организација која постоји више од три године и која се између осталог бави хуманитарним акцијама. Наведени Центар се између осталог бави и разним културним активностима, обележавањем битних датума из српске и руске историје, као и државних празника.

Директорка апатинског Центра за социјални рад Николина Сучевић се захвалила Српско-руском центру „Мајак“ на томе што препознали институцију ЦСР као сарадника у реализацији њихових хуманитарних активности.

– Желим пре свега да похвалим гест, укључивање организација у помоћ заједници и помоћ угроженим породицама. Данашње потписивање Протокола о сарадњи представља круну наших досадашњих активности које смо имали у ранијим контактима, везано за одабир социјално угрожених породица којима је помоћ потребна. Они су нама изнели идеју, средства са којима располажу, изнели којој групи је намењена ова помоћ, одлучили смо се заједно да то буду вишечлане породице, и ја сам посебно захвална зато што су ово породице, које су заиста и социјално и материјално угрожене, где је Центар више пута помагао и у побољшању услова становања и задовољавања основних животних потреба, али просто оно што ви можете да донесете заједно са својим чланством и са својом организацијом, јесте и ширење те идеје о солидарности о међуљудској подршци и помоћи поред оног што је њима најважније, а то је та материјална подршка коју добијају од нас.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.