Хумани Апатинци прикупили још 40.000 динара за лечење Светлане Мирковић

Црвени крст Апатин је извршио пребројавање новчаних средстава у трговинским маркетима у Апатину, у којима су постављене кутије за прикупљање новчаних прилога грађана за лечење Светлане Мирковић из Апатина. Прикупљена су новчана средства у износу од 41.690,00 динара.

  • Захваљујемо се свим грађанима великог срца који су дали свој допринос у овој хуманој акцији која има за циљ да наша Светлана оздрави, поручују из апатинског Црвеног крста. 

Подсећамо, Светлани је 2016. године дијагностификован карцином дојке, након чега јој је одстрањена лева дојка и једанаест лимфних чворова. Примила је осам хемиотерапија и имала је двадесет и шест зрачења. Наставила је да пије лек Нолвадеx, али је након пар месеци дошло до компликација, па јој је преписан нови лек, Аримидеx. На ПЕТ скенеру у јануару 2018. године уочено је пар ситних промена на плућима које су окарактерисане као метастазе.                                                                                             

Од тада почиње редовно праћење плућа путем ЦТ-а. Kонтроле су честе и врше се на свака три до четири месеца. Чинило се да је све у реду и да нема никаквих промена.

На последњој контроли у јануару 2020. године, ЦТ плућа је стациониран, без промена, али МР абдомена показује промене на јетри и околним коштаним структурама и увећане лимфне чворове.

Преписана јој је терапија у облику ињекција Фалсодеx, као и лек који се не налази на позитивној листи РФЗО-а, а чија цена на месечном нивоу превазилази породична примања. Породица је уз помоћ суграђана и пријатеља прикупила средства за пар доза лека. Уплашени и забринути за Светланино здравље и живот, ресили су да покушају са наставком лечења у иностранству.

Захваљујући донацијама Светлана је успела да оде у Беч на клинику и уради дијагностику у оквиру које је рађена и нова биопсија тумора.

Генетска анализа тумора је показала да Светлана има мутације гена, што значи да има карцином који је хормонски резистентан, односно не реагује на антихормонску терапију иако је њен тумор по својој хистолошкој структури јако хормонски позитиван.

То је уједно и разлог зашто није реаговала на терапију коју је добијала у Србији и зашто се карцином проширио. Поред већ постојећих метастаза на плућима, потврђене су метастазе на јетри, по једна на кичми, бубрезима, јајницима. Одличан лекарски тим је Светлани преписао четири хемиотерапије и одговарајуће пропратне терапије.

Да Светлана добије животну битку! Будимо хумани!

Помозимо Светлани!

Слањем СМС поруке: Упишимо 788 и пошаљимо СМС на 3030

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.