Цвијановић о писму Конгреса Бошњака

željka cvijanović

Писмо Конгреса Бошњака упућено америчким званичницима је у функцији скретања пажње са мрачног имиџа БиХ, оценила је данас председница Републике Српске (РС) Жељка Цвијановић.

Она је рекла за Срну да су, како је навела, острашћени, тенденциозни и безобразни навикли да виком и галамом праве притисак на сваког странца да би им испунили унитаристичке политичке жеље и снове о БиХ у којој Срби и Хрвати климају главом и пузе пред њиховим политичким амбицијама.

На питање да прокоментарише писмо које је извршни директор Конгреса Бошњака Северне Америке, Селма Порчо упутила званичницима САД, а у којем захтева да председници РС забране улазак у Америку, да је ставе на листу одређених држављана и особа за блокирање и откажу све састанке са њом, Цвијановић је предложила Порчо да пише америчким институцијама да забране улазак, како је навела, „њеним политичким перјаницама које су у својој политичкој или дипломатској каријери делили пасоше радикалним екстремистима који су одсецали главе и имали везе са сваким терористичким актом у свету“.

Цвијановић је додала да такви још раде у институцијама БиХ и „крстаре светом“ само са једним циљем – да причају против Републике Српске и њених званичника.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs